Διαγωνισμός τηλεοπτικού σποτ: «Αποκλεισμός: η ουσία είναι η ένταξη»



Σε μια περίοδο κρίσης το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ απευθύνεται στην κοινωνία και έρχεται να επικεντρώσει την προσοχή του στο πρόβλημα του κοινωνικού αποκλεισμού που είναι υπόθεση όλων μας. 


Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Σύνδεσμο Φιλολόγων και την ARTFOOLS κινητοποιεί ομάδες νέων και διοργανώνει διαγωνισμό τηλεοπτικού σποτ με θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας που έρχονται σήμερα περισσότερο από ποτέ αντιμέτωποι με την ανεργία, τη φτώχια και την περιθωριοποίηση. 
Στόχος είναι η προβολή των δυσκολιών που συναντούν οι ομάδες αυτές των συνανθρώπων μας στην ένταξή τους, αλλά και δράσεων/προτάσεων άρσης του αποκλεισμού και επιτυχούς επανένταξής τους στην κοινότητα.




Η εκδήλωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο την Πέμπτη 22/3/2012 και ώρα 19:30


Το παραπάνω εγχείρημα χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση» του Ιδρύματος Νεολαίους και Δια Βίου Μάθησης.


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι νέοι άνθρωποι που νιώθουν την ανάγκη να εκφραστούν με φρέσκιες ιδέες.
2. Η διάρκεια των σποτ πρέπει να είναι από 20 sec έως και 60 sec .
3. Τα τηλεοπτικά σποτ πρέπει να κατατεθούν σε ψηφιακή μορφή (DVD, VIDEO CD, αρχεία avi, mpeg, mpeg4 , mkv, tape DV, κλπ.)
4. Τα έργα θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή τα μέλη της οποίας θα προέρχονται από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.
5. Στους τρεις πρώτους νικητές του διαγωνισμού θα απονεμηθούν βραβεία (1ο βραβείο μία βιντεοκάμερα, 2ο και 3ο βραβείο φωτογραφικές μηχανές) καθώς και έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες.
6. Οι συμμετοχές (σποτ) θα πρέπει να κατατεθούν έως τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 ηλεκτρονικά στο educ@kethea-exodos.gr, μέσω ταχυδρομείου ή αυτοπροσώπως στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, (2ο χλμ Λάρισας – Γιάννουλης, ΤΚ 41500, Λάρισα).
7. Τα διαγωνιζόμενα τηλεοπτικά σποτ μπορούν να προβληθούν από την οργανωτική επιτροπή σε ανάλογες εκδηλώσεις/προβολές/Φεστιβάλ/πολιτιστικά περιοδικά διαδικτύου κ.α. χωρίς εμπορικούς σκοπούς.
8. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποδεχθούν τους όρους συμμετοχής και να αποστείλουν συμπληρωμένη μαζί με το τηλεοπτικό σποτ την αίτηση συμμετοχής στο www.kethea-exodos.gr.
9. Πληροφορίες στα τηλ. 2410251853, 6932578888, 6942939008, στα www.kethea-exodos.gr, www.facebook.com/KETHEA και e-mail επικοινωνίας: educ@kethea-exodos.gr


kethea.gr

Σχόλια