Το κόμμα των πειρατών ξαναχτυπά!

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνει το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, δηλώνοντας την κάθετη εναντίωσή του στη συμφωνία ACTA, ενώ παράλληλα αποφασίζει να υποστηρίξει τις διαμαρτυρίες που θα γίνουν σε δεκάδες Ευρωπαϊκές χώρες.Οι συγκεντρώσεις ξεκινούν στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.


Το ACTA είναι μία διεθνής συμφωνία για την καταπολέμηση της πειρατείας στο διαδίκτυο, που επιδιώκει να δημιουργήσει διεθνή πρότυπα στα ζητήματα που αφορούν τους τρόπους προστασίας και επιβολής των πνευματικών δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα Πειρατών Ελλάδας βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίσημη αναγνώρισή του ως πολιτικό κόμμα και στην Ελλάδα, δίπλα σε 56 ιδρυμένα και 21 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του κινήματος www.pirateparty.gr. Όπως αναφέρουν μετά από τρεις συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τέσσερις μήνες συζητήσεων και επαφές με τη διοικούσα επιτροπή του Pirates Parties International το Καταστατικό και η Ιδρυτική Διακήρυξη έχουν φτάσει στην τελική τους μορφή.

enikos.gr

Σχόλια