Ανακαλείται Ιταλός πρόξενος που συμμετείχε σε ακροδεξιό ροκ συγκρότημα


Ο Μάριο Βατάνι
Στη Ρώμη ανακαλείται με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών ο πρόξενος της Ιταλίας στην Οσάκα της Ιαπωνίας Μάριο Βατάνι, ο οποίος συμμετείχε σε ακροδεξιό ροκ συγκρότημα. Η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Βατάνι είχε ξεκινήσει στις 30 Δεκεμβρίου μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από συναυλία του συγκροτήματός του, στο οποίο εξυμνεί τη μαύρη σημαία-σύμβολο του φασισμού και κάνει επανειλημμένα το ναζιστικό χαιρετισμό.

«Ξέρω ότι σε πέντε χρόνια θα υψώσω την μαύρη σημαία» λέει τραγουδώντας στο βίντεο ο Ιταλός πρόξενος. Το συγκρότημά του ονομάζεται «Sotto Fascia» και εκείνος έχει το καλλιτεχνικό όνομα «Κατάγκα».

Στην μέχρι τώρα υπεράσπισή του, ο Μάριο Βατάνι (γιος πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας) τονίζει ότι «η επαγγελματική του σταδιοδρομία είναι άριστη και το γεγονός στο οποίο γίνεται αναφορά δεν έχει καμία σχέση με την δραστηριότητά του ως διπλωμάτη».

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Βατάνι συνδέεται με τη γνωστή ακροδεξιά οργάνωση Casa Pound, η οποία είχε οργανώσει και την επίμαχη συναυλία στην Ρώμη το Μάιο του 2011.

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι (επίσης διπλωμάτης) περιορίστηκε να σχολιάσει ότι «η υπεράσπιση του φασισμού δεν είναι συμβατή με την προσφορά υπηρεσιών στο ιταλικό κράτος και ούτε με την παράδοση της ιταλικής διπλωματίας». 

in.gr

Σχόλια