Θεσσαλονίκη - Αφίσες αισιοδοξίας


"Ποιος είναι άραγε καταλληλότερος να εμπνεύσει αισιοδοξία από εμάς τους ίδιους; Ας γίνουμε graphic designers και φορείς ενός αισιόδοξου μηνύματος για μια μέρα!"

Με αυτή την παρότρυνση ξεκίνησε ο διαγωνισμός "Made in Thessaloniki" από την ομάδα "Η Θεσσαλονίκη αλλιώς", η Parallaxi και το Goethe Institut, που είχε σκοπό να παρακινήσει οποιονδήποτε είχε τη διάθεση να δημιουργήσει μία αφίσα αισιοδοξίας για την Ελλάδα.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε και ο διαγωνισμός έλαβε τέλος, με το νικητή να κερδίζει τη δυνατότητα σπουδής πάνω στο design με υποτροφία σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Η ψηφοφορία έγινε μέσω facebook και οι αφίσες είδαμε να γίνονται "εικόνες προφίλ".

Τα θετικά αποτελέσματα από τη διαδικασία είναι πολλά: κινητοποιήθηκαν άνθρωποι, επαγγελματίες και μη, για να δημιουργήσουν, προσπάθησαν να δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ακόμη κι αν τα "επίπεδα" αισιοδοξίας τείνουν διαρκώς να μειώνονται και ότι τελικά φτάνουν σε εμάς όλους 59 διαφορετικές αφίσες, που μας δίνουν έμπνευση!

Οι 20 δημοφιλέστερες θα τυπωθούν και θα εκτεθούν στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ (γυάλινο κτίριο, πρώην ΕΟΤ) από 2 έως και 16 Μαρτίου.

kala-nea.gr

Σχόλια