Παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά από το ΚΕΘΕΑ





Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζει την ετήσιας έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (INCB) για το 2011. Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Μεταξύ των κυρίων θεμάτων της φετινής έκθεσης είναι:

• Οι βασικές τάσεις και οι νέες εξελίξεις στην παραγωγή, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη και τον κόσμο.
• Οι παράγοντες που καθιστούν πιο ευάλωτη μια κοινωνία στην εξάπλωση της χρήσης ουσιών.
• Ο ρόλος των νέων ψηφιακών μέσων στην αύξηση της προσβασιμότητας μεγάλων ομάδων-στόχων σε φαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν εξαρτησιογόνες ουσίες.

Την έκθεση θα παρουσιάσουν οι Χ. Πουλόπουλος, διευθυντής του ΚΕΘΕΑ και Ν. Μουζέλης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, σχολιάζοντας τη σημασία της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης για την εξέλιξη του φαινομένου της χρήσης και της εξάρτησης στην Ελλάδα. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κ. Αρβανίτης, δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ. 

Το ΚΕΘΕΑ, ως σύμβουλος οργανισμός του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών και ειδικός συνεργάτης της Διεύθυνσης Πληροφόρησης (DPI) του ΟΗΕ, παρουσιάζει επί σειρά ετών στην Ελλάδα την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (INCB).

Το ΚΕΘΕΑ ευχαριστεί τον ΙΑΝΟ για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας.

Για περισσότερες πληροφορίες Τμήμα Ενημέρωσης ΚΕΘΕΑ: 2109241993,info@kethea.gr 

kethea.gr

Σχόλια