Στο φως χαμένα ντοκουμέντα από την δολοφονία του Κένεντι


Οι κασέτες περιέχουν ηχογραφήσεις διάρκειας 42 λεπτών που δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική δημοσιοποιημένη έκδοση. Μεταξύ άλλων ακούγονται συζητήσεις για τη σορό του δολοφονημένου προέδρου, καθώς και ένα τηλεφώνημα προς την μητέρα του, την Ρόουζ Κένεντι.
Αυτό που δείχνουν τα «χαμένα ντοκουμέντα» είναι η σύγχυση και το βαρύ κλίμα που επικρατούσε μεταξύ των ανώτατων αξιωματούχων της κυβέρνησης, τις ώρες αμέσως μετά την δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, το Νοέμβριο του 1963.

Ο τότε αντιπρόεδρος Λίντον Τζόνσον, ο οποίος πήρε άμεσα την σκυτάλη για την προεδρία των ΗΠΑ, αφού ορκίστηκε εντός του Air Force One, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγο του JFK, Tζάκι, μόλις που ακούγεται να παρηγορεί την μητέρα του δολοφονηθέντος.
«Προσεύχομαι στο Θεό να υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω. Και ήθελα να σας πω ότι όλοι θρηνούμε μαζί σας» λέει ο Τζόνσον στην Ρόουζ Κένεντι, κι εκείνη του απαντά: «Σ' ευχαριστώ. Σ' ευχαριστώ πολύ. Ξέρω ότι αγαπούσες τον Τζακ (έτσι αποκαλούσαν τον JFK). Και αυτός αγαπούσε εσένα».
Στα ντοκουμέντα ακούγονται επίσης οι απόπειρες για επικοινωνία με τον υπουργό εξωτερικών Ντιν Ρασκ και άλλα κυβερνητικά στελέχη.
Οι κασέτες που είναι δωρεά ενός εμπόρου σπανίων εγγράφων, αναμένεται να αναζωπυρώσουν τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το γιατί έλειπε το εν λόγω κομμάτι από την επίσημη εκδοχή που είχε δοθεί αρχικά στην δημοσιότητα.
ethnos.gr

Σχόλια