Εικαστική έκθεση για την ενίσχυση του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ στον Πειραιά


Εικαστική έκθεση με το τίτλο «Ορίζοντες» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Σύλλογος Οικογένειας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, με στόχο την προβολή του έργου και την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος.

Την έκθεση που θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, στο ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο του Παλαιού Ταχυδρομείου, από 3 έως 18 Φεβρουαρίου, στηρίζουν 120 αναγνωρισμένοι εικαστικοί που προσφέρουν τα έργα τους. 

Στην έκθεση, που έχει επιμεληθεί ο κριτικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης, περιλαμβάνονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και σχέδια. 

Ένας από τους βασικούς στόχους των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ είναι η επανένταξη των μελών τους και ο δημιουργικός τους διάλογος με την κοινωνία. Δράσεις σαν και αυτή, αποδεικνύουν ότι η τέχνη είναι ένα από τα καταλληλότερα οχήματα για να συναντηθούν το εγώ με το εμείς, να αρθούν προκαταλήψεις και στερεότυπα και να έρθουν στην επιφάνεια αισθήματα αλληλεγγύης και συλλογικότητας. 

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων :
  • 5/2 και 12/2, στις 12:00 το μεσημέρι, ομιλία-ξενάγηση από το Μάνο Στεφανίδη. Θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική (Μέμα Ειρηναίου-Τζανουλίνου)
  • 8/2, ώρα 21:00, αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι
  • 11/2, ώρα 21:00, αφιέρωμα σε μουσική της Κάτω Ιταλίας
  • 18/2, ώρα 20:00, κλείσιμο της έκθεσης με μουσικό-εικαστικό δρώμενο (ζωγραφική από το Γιάννη Δημητράκη με συνοδεία ζωντανής μουσικής)

Τα έσοδα από την αγορά των έργων που θα εκτεθούν, θα διατεθούν για την ενίσχυση των θεραπευτικών προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και ΚΕΘΕΑ ΕΞΑΝΤΑΣ.
in.gr

Σχόλια