Το διαδίκτυο είναι κοινωνικό αγαθό Κάλεσμα στο Θέατρο Εμπρός: συζήτηση για το ACTA και ψηφιακό ανταλλακτικό παζάρι



Η κίνηση κατοίκων Ψυρρή διοργανώνει μια ενημερωτική συζήτηση πιστεύοντας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ανταλλαγή ιδεών και ψηφιακών ειδών δηλαδή όσοι θέλουν μπορούν να φέρουν το στικάκι τους και να ανταλλάξουν. Εκτός από την ενημέρωση και την ανταλλαγή θα υπάρχει και η σωστή ατμόσφαιρα για να μείνουμε όσο περισσότερο γίνεται και να συναναστραφούμε ουσιαστικά -μουσική, κρασί και καλές προθέσεις.

Όπως γράφει η κίνηση στο μπλογκ: «Από την αρχή, το βασικό πρόβλημα αυτής της συμφωνίας, είναι πως όλες οι διαπραγματεύσεις έγιναν μυστικά, κρατώντας τους χρήστες και τους κοινωνικούς φορείς εκτός του τραπεζιού. Αλλά η ACTA δεν είναι τελειωμένη υπόθεση. Τον Ιούνιο θα τεθεί για ψήφισμα και επικύρωση στο Ευρωκοινοβούλιο, και συνεπώς οι αντιδράσεις του κόσμου μπορεί και να την ματαιώσουν, όπως έδειξε πρόσφατα η αντίστοιχη συμφωνία SOPA/PIPA που αφορούσε στις ΗΠΑ και ανακλήθηκε -έστω και προσωρινά- μετά τις αντιδράσεις των πολιτών».

Ιnfo: Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, 19.00 ενημέρωση-συζήτηση για την ACTA με παράλληλο ψηφιακό ανταλλακτικό παζάρι. Όποιοι επιθυμούν ας φέρουν μαζί τους στικάκια, CD, DVD με ταινίες, μουσική κ.τλ. για ανταλλαγή. Θα σερβίρεται κρασί.


doctv.gr

Σχόλια