Πορείες το Σάββατο ενάντια στο ACTA Από το Κόμμα των Πειρατών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα


Πολωνοί βουλευτές κατά του ACTA
Ναι, υπάρχει Κόμμα Πειρατών στην Ελλάδα και διοργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του ACTA στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα το Σαββάτο 11.02. συμμετέχοντας στην Πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία μαζί με άλλες 230 πόλεις.

Το νομοσχέδιο ACTA υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2011 στο Τόκιο από 8 χώρες αρχικά (Αυστραλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη και Η.Π.Α.) και τον Ιανουάριο του 2012 υπογράφηκε από 22 ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας για την οποία ψήφισαν υπέρ έξι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Γεώργιος Σταυρακάκης, Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη, Σταύρος Λαμπρινίδης, Μαρία-Ελένη Κοππά, Σπύρος Δανέλλης, Κρίτων Αρσένης) ο Γεώργιος Παπανικολάου της Ν.Δ., ο Νικόλαος Σαλαβράκος του ΛΑ.Ο.Σ και ο Νίκος Χουντής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Οι Πειρατές έχουν κόμματα σε 40 ευρωπαϊκές χώρες και δηλώνουν ότι το ACTA είναι «μια εμπορική συμφωνία μεταξύ κρατών και μετατρέπει τις εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική αστυνομία και να επεμβαίνουν χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας». Μπορείτε να δείτε το video στο οποίο οι Anonymous εξηγούν πως λειτουργεί το νομοσχέδιο και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις του στην καθημερινότητά μας εδώ.

Καθώς οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται «πάνω από 1.500.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει στο Avaaz εναντίον της ACTA, η εκπρόσωπος της Σλοβενικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη για την υπογραφή ενώ ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Kader Arif, εισηγητής της ACTA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παραιτήθηκε από τη θέση του σε ένδειξη διαμαρτυρίας».


Info: STOP ACTA. Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 17:00. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν σε 3 πόλεις: στην Αθήνα (Πλατεία Συντάγματος) τη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Αριστοτέλους) και την Πάτρα (Πλατεία Γεωργίου). 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΚΑΣ / doctv.gr

Σχόλια