Ορέστης - Ηλέκτρα 0-1: Μια ξεκαρδιστική τραγωδία στο Bios




Το Bios παρουσιάζει την παράσταση «Ορέστης-Ηλέκτρα 0-1», μιαξεκαρδιστική τραγωδία η οποία θα παρουσιαστεί από την 1η μέχρι τις 18 Μαρτίου. 


Η νεύρωση είναι κληρονομική; Πόσες γενιές κρατάει; Θα έρθει ποτέ η κάθαρση;Η αρχική μας πρόθεση ήταν να ανεβάσουμε μια τραγωδία. Όμως μεγάλα γεγονότα στις μικρές ζωές μας, επηρέασαν την δουλειά μας. Μας ξύπνησαν αναμνήσεις, παιδικές επιθυμίες και πυροδότησαν προβολές.

Όπως ήταν φυσικό η παράσταση ξέφυγε από τα στενά όρια της ερμηνείας των χαρακτήρων και βουτήξαμε σε αναμνήσεις και αφηγήσεις προσωπικές.

Δουλεύοντας με ένα μοντέλο ερωταπαντήσεων μεταξύ των ηθοποιών, εμπνευσμένο σε μεγάλο βαθμό από το quizoola των forced entertainment και χρησιμοποιώντας κείμενα από τονΕυριπίδη, τον Σαρτρ, τον ψυχίατρο Ματθαίο Γιωσαφάτ, αλλά και ιστορίες δικές μας, φτάσαμε σε αυτό το σχήμα της παράστασης, όπου οι ηθοποιοί και οι ήρωες αποτελούν δυο διαφορετικούς κόσμους, που μπαίνει ο ένας μέσα στον άλλον.

Οι ηθοποιοί έψαξαν και αναγνώρισαν τον μικρό Ορέστη και την μικρή Ηλέκτρα μέσα τους, αυτοσαρκάζονται, κάνουν χιούμορ και με ειλικρίνεια φωτίζουν τα δικά τους σύνδρομα, που άλλωστε βρίσκονται μέσα σε όλους μας.

Έτσι ο θεατής σε αυτή την παράσταση θα γνωρίσει την Κατερίνα Λούρα, τον Δημήτρη Κουρούμπαλη και τους Ορέστη και Ηλέκτρα Αγαμέμνονος.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν συγκαταλέγεται στα γνωστά θεατρικά είδη. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε, μια... ξεκαρδιστική τραγωδία.Ίσως να μη σας πούμε όλη μας την αλήθεια.

Είναι αδύνατον όσο και να προσπαθήσει κανείς να διεισδύσει στις σκοτεινές περιοχές των ίδιων του των κρυφών κινήτρων. Θα είμαστε όμως ειλικρινείς, διαθέσιμοι και ευδιάθετοι.

ΒΙΟS – Πειραιώς 84

newsbomb.gr


Σχόλια