Αφιερωμένο στον Αγγελόπουλο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ

Στη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα είναι αφιερωμένο το επόμενο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ  το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2012, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του φεστιβάλ Σερζ Λοζίκ.


Ο καλλιτεχνικός κόσμος στο Μόντρεαλ και όχι μόνο θρηνεί  τον ξαφνικό θάνατο του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα σκηνοθέτη, καθώς ο εκλιπών ήταν συχνά καλεσμένος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ. Ο πρόεδρος του φεστιβάλ Σερζ Λοζίκ, ο οποίος συζητούσε μια συμπαραγωγή με τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη στο εγγύς μέλλον, δήλωσε:
«Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν ένας σκηνοθέτης-ορόσημο, όχι μόνο για τη χώρα του, αλλά για όλους τους σκηνοθέτες και δημιουργούς όλου του κόσμου. Ενώ εμπνεόταν από θέματα σύγχρονα και αρχαία, η αισθητική του ήταν μοναδική και δεν έκανε κανένα συμβιβασμό με τον εμπορικό κινηματογράφο. Ο Τεό ήταν πιστός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ και υπήρξε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του το 2005. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όσους αγαπούσε».

Τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Θόδωρος Αγγελόπουλος είχε δώσει το παρόν  στο Μόντρεαλ, όπου προβλήθηκε ένα αφιέρωμα στις ταινίες του, σε συνεργασία της Σινεματέκ Κεμπεκουάζ με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ.

newsbomb.gr

Σχόλια