Ορνιθολογική: Αλκυονίδες ημέρες εθελοντικής εργασίας 2012


Η Ορνιθολογική για έκτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει και φέτος το διήμερο εθελοντισμού «Αλκυονίδες Ημέρες Εθελοντικής Εργασίας» το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρες 11.00 με 14.00 στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον.
Η δράση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών και με την υποστήριξη του Φορέα του Πάρκου και έχει σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού και την κάλυψη αναγκών στο μοναδικό αυτό Πάρκο.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δράσεις που αφορούν σε:
- καθαρισμούς λιμνών και περιβάλλοντος χώρου

- φυτεύσεις μικρού αριθμού δέντρων και περιποίηση φυτών

- συντήρηση εγκαταστάσεων

Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώρες 11.00 – 14.00, στη Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας στο Μεσολόγγι με τη συμμετοχή τοπικής ομάδας εθελοντών και μαθητικών περιβαλλοντικών ομάδων.
Οι «Αλκυονίδες Ημέρες Εθελοντικής Εργασίας» στο Μεσολόγγι θα συμπεριλάβουν καθαρισμό στην περιοχή των ιαματικών λουτρών Αγίας Τριάδος στο δρόμο προς Τουρλίδα, καθώς και στην περιοχή «Αλμυράκι» στην είσοδο του δρόμου που χωρίζει την Ανατολική από τη Δυτική Κλείσοβα. Η όλη εκδήλωση θα συμπεριλάβει και παρατήρηση πουλιών στη λιμνοθάλασσα.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο της Ορνιθολογικής στο Πάρκο:
Τηλ. / Fax: 210 23 16 977, e mail: park@ornithologiki.gr
econews.gr

Σχόλια