Αφαιρούν τα τατουάζ, για να βρουν δουλειά


Νέα τάση στην Ισπανία. Στις κλινικές καταφεύγουν άνδρες και γυναίκες, πρόθυμοι να απαλλαγούν από το πάλαι ποτέ "σήμα κατατεθέν" τους. Κι όλα αυτά για μια θέση στον... εργασιακό ήλιο
Μεγάλη αύξηση στα περιστατικά Ισπανών, που επιλέγουν να μπουν στην επώδυνη διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ, προκειμένου να βρουν μία θέση εργασίας
Δημοσίευμα της Guardian αναφέρει, ότι ειδικά στη Βαρκελώνη, η αύξηση αγγίζει το 81%, ενώ όσο αυξάνεται ο ανταγωνισμός αυξάνονται και οι αφαιρέσεις των τατουάζ.

Κι έτσι, αυτό που κάποτε ήταν έκφραση τέχνης στο σώμα, τώρα είναι μάλλον εμπόδιο, όταν βγαίνει κάποιος στην αρένα αναζήτησης εργασίας.
Η δραματική αύξηση, σύμφωνα με την κλινική "Planas", σημειώθηκε μέσα στα λίγα τελευταία χρόνια.
"Το να αφαιρέσεις ένα τατουάζ είναι και περισσότερο επώδυνο αλλά και ακριβότερο, από το να αποκτήσεις ένα νέο. Κι αυτό είναι κάτι, που οι άνθρωποι συνήθως δεν σκέφτονται όταν κάνουν ένα τατουάζ", δήλωσε ο Ραφαέλ Σερένα, επικεφαλής του τμήματος laser της κλινικής.
Οι λόγοι που επιλέγει κανείς να αφαιρέσει το άλλοτε σήμα κατατεθέν του, ποικίλουν κατά περίπτωση.
Άλλες φορές, κάποιος θέλει να ξεφορτωθεί το "Αγαπώ τη Μαρία" τατουάζ του, όταν αποδεικνύεται ότι δεν την αγαπάει και τόσο...
Σε άλλη περίπτωση, όπως είπε ο Σερένα, ένας νεαρός άνδρας ήθελε να "ξεφορτωθεί" το διαβολάκι που είχε "χτυπήσει" στο σώμα του, γιατί ο ιερέας της ενορίας του δεν δεχόταν διαφορετικά να τον παντρέψει, ενώ ένας άλλος, ήθελε να πετάξει από πάνω του το σήμα της Barcelona, αφού μετακόμιζε στη Μαδρίτη.
Όπως και να 'χει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τελευταία χρόνια και με την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, επιλέγουν να μπουν στην επώδυνη αυτή διαδικασία, γιατί δεν επιτρέπουν διαφορετικά οι εν δυνάμει εργοδότες τους ή για να προλάβουν τυχόν αρνητικές αντιδράσεις στον χώρο εργασίας τους.
news247.gr / Σοφία Κατσαρέλη

Σχόλια