Αύριο εγώ θα οδηγώ / Χρειάζεται η κυκλοφοριακή αγωγή;


Χρειάζεται και παραχρειάζεται λέω εγώ, που οδηγώ σχεδόν τριάντα χρόνια κι έχουν δει τα ματάκια μου τα μύρια όσα στους ελληνικούς δρόμους. Δεν μπορώ λοιπόν παρά να χαιρετίσω την πρωτοβουλία της ομάδας educartoon, που σχεδίασε την πρώτη εκστρατεία ενημέρωσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς για μια σωστή οδική κουλτούρα. Στο πλευρό της ένας από τους πλέον καταξιωμένους Ελληνες γελοιογράφους, ο Μιχάλης Κουντούρης, έδωσε τον τόνο με τα ζωντανά σκίτσα του και το πηγαίο χιούμορ του.

Μια επιτυχημένη προσπάθεια αναμφιβόλως, που έχουμε τώρα τη δυνατότητα να τη δούμε όλοι από κοντά. Την προσεχή Τρίτη εγκαινιάζεται στο Μουσείο Αυτοκινήτου (3ης Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού 33-35 και Πατησίων, τηλ.: 210-8816187) η έκθεση «Αύριο εγώ θα οδηγώ», με τα 25 πρωτότυπα έργα του Μιχάλη Κουντούρη για τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής. Παράλληλα, θα προβάλλονται τα animated spots που ετοίμασαν ειδικά για την έκθεση φοιτητές της Σχολής Ορνεράκη.

Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 22 Ιανουαρίου του προσεχούς έτους, την υποστηρίζουν το Κέντρο Ερευνας Ελληνικής Λαογραφίας, η Ακαδημία Αθηνών, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και η Σχολή Ορνεράκη και είναι ανοικτή από Τρίτη έως Σάββατο, από 12 το μεσημέρι ώς 9 το βράδυ και τις Κυριακές από 11 το πρωί ώς 6 το απόγευμα. Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα ζητήσετε από την educartoon, στο τηλέφωνο 6944151669.

enet.gr / ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ

Σχόλια