Κάλεσμα

Έλα, έλα, προλαβαίνεις μην το σκέφτεσαι, προλαβαίνεις, αν πας και λίγο πιο μακρυά αιγαίο μεριά προλαβαίνεις στα σίγουρα. Έλα προλαβαίνεις σου λέω, έλα...


Αυτά σου λέει αυτός ο ήλιος, αυτά σου λέει αυτή η κατάσταση καιρού, αυτά σου λέει όλη η θερμοκρασία της κατάστασης αυτής. Νοιώθω ότι είναι οι τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού αυτές που διανύουμε. Έχω χαρακτηρίσει τον Σεπτέμβρη μήνα της ζήλιας και του φθόνου. Ζηλεύω αυτούς που έχουν την δυνατότητα και κάνουν διακοπές το μήνα που κρύβει μέσα του μια ολόκληρη χρονιά. Είναι η αρχή και το τέλος μαζί. Είναι όλα ο Σεπτέμβρης.



Έρχονται στο μυαλό εικόνες από παλιές διακοπές τον Σεπτέμβρη. Ίος, Αμοργός, Κρήτη, Δονούσα, Τήλος. Πιο πολύ όμως έρχονται αισθήσεις από τις διακοπές του Σεπτέμβρη. Η ανάγκη για την ζέστη του ήλιου, η θάλασσα που μοιάζει να 'ναι κρύα αλλά δεν είναι, η άμμος που ξεκινά να ξεκουράζεται από τους μήνες που πέρασαν από πάνω της, το αεράκι που σε ζεστένει και σε δροσίζει μαζί, τα σώματα που ''ξερνάν'' κούραση, η μέρα που μικραίνει και σου λέει με τον τρόπο της ότι φεύγει το καλοκαίρι, ο ήλιος που όταν λείπει κρυώνεις και όταν έρχεται καταλαβαίνεις δημιουργικά την ύπαρξή του, ο αέρας της θάλασσας είναι άλλος, είναι διαφορετικός τώρα.


Για όλα αυτά ζηλεύω αυτούς που κάνουν διακοπές τώρα. Να 'ναι καλά με τις αισθήσεις τους σε πλήρη εγρήγορση.

Σχόλια