Άλλο πράγμα

Η πληροφορία είναι απίστευτα χαώδης πολυεπίπεδη και γιγάντια. Η πληροφορία γενικά, δεν υπάρχει ειδικό. Η πληροφορία είναι μια, αν προσπαθήσουμε να την εντάξουμε κάπου είναι σαν να προσπαθούμε να βάλουμε σε τάξη τον ορισμό την αταξίας. Αυτό δε γίνεται, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο αποκλεισμός σχεδόν όλων και η απόφαση να κρατηθεί ένα μόνο θέμα, ένα είδος.

Δεν ξέρω αν αυτό μπορείς να το πεις εξειδίκευση, απλά απόφαση, ή κατά ανορθόδοξο τρόπο μονοπωλιακή τακτική, σίγουρα αν γίνει πράξη έχει ένα είδος αποφόρτισης. Έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο έστω και επαγωγικό μια τακτοποίηση.

Για δυο ώρες σχεδόν νοιώθω Ταρζάν, καλύτερα μαϊμού που πηδά από κλαδί σε κλαδί. Άλλα θέλω και άλλα έχουν προτεραιότητα να γίνουν, εγώ όμως πηγαίνω από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα διαβάζοντας διαφορετικά και ενδιαφέροντα. Τώρα όμως δεν προσφέρουν, απλά είναι ακόμα ένα κλαδί στο μαϊμούδισμά μου. Οι μαϊμούδες τουλάχιστον έχουν ένα σκοπό, ένα νόημα και ένα αποτέλεσμα.

Στάθηκα για λίγο. Ήρθε η ενημέρωση, η πληροφορία. Τελικά άλλο η ενημέρωση και άλλο η πληροφορία. Πολλές φορές μπερδεύουμε τα πράγματα, δεν μιλάμε για αυτά και τότε γίνεται φασαρία. Η φασαρία της σιωπής είναι η πιο θορυβώδης φασαρία. Άλλο πράγμα η ενημέρωση και άλλο η πληροφορία. Άλλο πράγμα η γνώση και άλλο πράγμα η μάθηση.
β.ψ.

Σχόλια