Εκτός Τόπου & Χρόνου vs Εντός Τόπου & Χρόνου – Είναι μια μέση δύσκολη


Τελικά αρχίζω να πιστεύω πως η χειρότερη ημέρα της εβδομάδας είναι η Τετάρτη. Υπάρχουν στιγμές που νοιώθω ότι είναι ότι χειρότερο διαθέτη η εβδομάδα σε ημέρες, τις στιγμές αυτές νοιώθω ότι είναι χειροτερότερη από την άτιμη ημέρα, την Κυριακή.

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά στην ημέρα και άρα κάτι δεν θα πάει καλά και σε’ σένα. Σκεφτείτε τον τονισμό της λέξης. Εκείνο το δύστυχο άλφα, δεν είναι για κλάματα; Είναι που ‘ναι στη μέση έχει και εκείνο τον τόνο από πάνω του και είναι πιεσμένο από όλες τις μπάντες.

Από επάνω του το βαραίνει η ύπαρξη αυτού του τόνου, από κάτω του νοιώθει την πίεση της γης στα πόδια του λόγω του βάρος που δέχεται από τα ψηλά. Ενώ τα δράματα αρχίζουν αν σκεφτείτε τι έχει από τα δεξιά και τι από τα αριστερά του, δύο ομάδες των τριών γραμμάτων που τον πιέζουν να πάει από την μια ή την άλλη μεριά. Σαν τον πιέζουν να αποφασίσει τι πρέπει να γίνει.

Σας θυμίζει τίποτα αυτό όσον αφορά την ημέρα μέσα στην πενθήμερη εβδομάδα; Αλλά κυρίως αν σας θυμίζει εσάς τους ίδιους μέσα στην συγκεκριμένη ημέρα κατά την διάρκεια μιας κοινής εβδομάδας;

Η Τετάρτη λοιπόν είναι στην μέση της εβδομάδας, σαν το άλφα που είναι στην μέση της ίδιας της λέξης ΤΕΤάΡΤΗ. Έχει από τα δεξιά της και από τα αριστερά της δύο ομάδες των δύο ημερών, δύο ομάδες που προηγούνται και έπονται. Αυτή είναι στην μέση, οι άλλες σαν να ισορροπούν μόνο με την ύπαρξη της και αν φύγει τότε χάθηκαν όλα, χάθηκαν τα πάντα.

Εσείς όμως που βρίσκεστε και πως σας συναντώ αλλά κυρίως πως σας συναντάτε (τον εαυτό σας εννοώ) την Τετάρτη; Εκεί στην μέση της εβδομάδας, που έχουν φύγει τα δύο πρώτα αγκάθια αλλά υπολείπονται άλλα τρία, συμπεριλαμβανόμενης και της ίδιας. Ξυπνάς την Τετάρτη το πρωί και είσαι χάλια. Στην αρχή λες στον εαυτό σου ‘’εντάξει στην μέση είμαι’’, ταυτόχρονα όμως συνειδητοποιείς ότι νοιώθεις πτώμα ενώ δεν έχεις σηκωθεί ακόμα από το κρεβάτι σου νοιώθεις να καταρρέεις.

Παρόλα αυτά πρέπει να σηκωθείς και να λειτουργήσεις, για να παράγεις, τότε ξεκινά μια διαδικασία αναζήτησης των πιο ευχάριστων δραστηριοτήτων σου με σκοπό το ξελάφρωμα από το βάρος που έχεις. Ενώ βρίσκεται κρυμμένο μέσα σου το ενδεχόμενο να μην καταλάβεις πότε θα έρθει η Παρασκευή άρα το Σαββατοκύριακο αν δεν δουλεύεις και τότε.

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο στην ημέρα ούτε σε άλλες σκέψεις που έρχονται και θα φέρουν και άλλες. Αν το συνεχίσω ίσως πάω στην Πέμπτη και τα δύσκολά της και τότε μπορεί να φτάσω έως την άτιμη ημέρα την Κυριακή.

Αν γίνει αυτό φοβάμαι πως δεν πρόκειται να κουνηθώ ούτε στιγμή από το σπίτι μου, πιο σπίτι, η κατάσταση θα επιδεινωθεί και άλλο καταλήγοντας στο κρεβάτι με πυρετό και έχω τόσα να κάνω σήμερα. Καλή συνέχεια στα δύσκολα και στα εύκολα που έρχονται και έχουμε να μάθουμε τόσα κάνοντάς’ τα.
260301080511
β.ψ.

Σχόλια