Εκτός Τόπου & Χρόνου vs Εντός Τόπου & Χρόνου - Επαναλήψεις

Τι πράγμα και αυτό χθες, ενώ είχα πολλά πράγματα να κάνω κόλλησα στην τηλεόραση. Το παθαίνω πολλές φορές αυτό, κολάω στην τηλεόραση. Αυτό όμως που έγινε ξανά χθες είναι ότι πιο σπαστικό μπορεί να συμβεί, γιατί άλλο να κολλήσεις στην τηλεόραση και να δεις κάτι που σε ενδιαφέρει, ταινία, εκπομπή, ντοκιμαντέρ, οτιδήποτε και άλλο να καθίσεις να δεις κάτι το οποίο το έχεις ξαναδεί τουλάχιστον άλλες δυο φορές.


Έτσι λοιπόν στρώθηκα σαν τον πρωτάρη, ΄΄καλή αυτή΄΄ είπα όταν είδα τις πρώτες σκηνές στην οθόνη, και συνέχισα ΄΄για να δω αυτή την σκηνή΄΄. Μετά από λίγο αποφάσισα ότι όσα είχα στο μυαλό μου να κάνω για το βράδυ θα έπρεπε να τα ξεχάσω, ενώ ποια είχε προχωρήσει περίπου το μισό της ταινίας.

Η ταινία γνωστή, την είχα ξαναδεί άλλες δυο φορές, δεν ήταν για όσκαρ, ούτε πέρναγε ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ, εγώ όμως ήμουν εκεί εγκλωβισμένος. Τότε κατάλαβα ότι παρά την γνώση μου για το τέλος της υπόθεσης είχα τρομερό άγχος για το τι επρόκειτο να συμβεί, αυτό ήταν, δεν με’ νοιάζε πια ότι είχα στο μυαλό μου να κάνω για το βράδυ, βυθίστηκα στον καναπέ. Έκανα και ένα ζεστό γάλα με ελληνικό καφέ (στο πρώτο διάλλειμα, αφού έτρεξα στην τουαλέτα) όπως μου το έκανε η γιαγιά μου πριν δεκαετίες και απόλαυσα αυτή την ελεγχομένη κατά κάποιο τρόπο αγωνία. Ελεγχόμενη και γνωστή. Πόσο ανάγκη έχουμε το ελεγχόμενο, ενισχυμένο με δόση γνωστού.

Η απόλυτη εικονική πραγματικότητα, με πρωταγωνιστή εμένα τον ίδιο, στον χώρο μου και σε πλήρη έλεγχο της όλης κατάστασης. Έλεγχος που ήρθε αμέσως μετά την συνειδητοποίηση ότι κάτι ακυρώνεται από δική μου απόφαση, προκειμένου να γίνει κάτι άλλο που είχα ανάγκη την δεδομένη στιγμή.

Τελικά το έργο τελείωσε όπως ήξερα ότι θα τελειώσει. Έκανα και ένα σχετικό ζάπινγκ για την τήρηση της αποθεραπείας μετά από την έξαρση του αγώνα. Μετά δεν κοιμήθηκα, κάθισα στον υπολογιστή για να σώσω ότι μπορούσα από αυτά που είχα ακυρώσει, η αλήθεια είναι ότι πήγε καλά, έκανα λίγη δουλειά, ενώ η τηλεόραση ήταν ανοιχτή και κρατούσε την απαραίτητη συντροφιά. Όταν τελείωσα από την δουλειά μου τον ζάπινγκ επαναλήφθηκε και τότε κοιμήθηκα.

Το μόνο άσχημο ήταν ότι με όλο αυτό κοιμήθηκα αργά, αποτέλεσμα να μην καταφέρω να ξυπνήσω νωρίς για να πάω για τρέξιμο. Πάντα κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις, ένα κέρδος πάντως είναι και το σημερινό κείμενο.

Καλό μεσημέρι
012112060411

Σχόλια