Εκτός Τόπου & Χρόνου vs Εντός Τόπου & Χρόνου - Διαδρομές

Μια μέρα σαν και αυτή οποιαδήποτε μπορεί να’ ναι (εσείς τοποθετείστε όπου θέλετε) στον χώρο και στον χρόνο. Αποφάσισα να καθήσω και να γράψω, να γράψω όμως τι; Για ποιον; Όλα μέσα μου τα θέματα μπερδεμένα, αν καταφέρω να ξεδιαλύνω μπορεί να προχωρήσω.

Είναι δύσκολο σχετικά αυτό, σκέφτομαι πάλι ότι δεν είναι και τόσο, αρκεί να ταξινομηθεί και να τοποθετηθεί, να ταξινομηθεί το χάος του κεφαλιού μου, του κεφαλιού μας. Μάλιστα. Καλό και αυτό, πράγματα που προσπαθούμε και έχουμε μέσα στο κεφάλι μας, εδώ, τώρα, πρέπει ''απλά'' να τοποθετηθούν αφού έχουν ταξινομηθεί.

Πως γίνεται αυτό; Ποια διαδρομή ακολουθεί όλο αυτό; Είπα διαδρομή, ποια διαδρομή από όλες τις διαδρομές είναι το θέμα. Εδώ είναι πάλι που μπλοκάρει η κατάσταση. Έρχεται στο μυαλό μου η εικόνα από πολλές ράγες τρένων με διαφορετικές κατευθύνσεις και αποκλίσεις. Εικόνα που μπερδεύει και δίνει ένα χάος, στην πραγματικότητα οδηγεί και ξεμπλοκάρει μεταφέρωντας επάνω της ''απλά'' τα πάντα. Άλλο δείχνει και άλλο είναι.

Διαδρομές λοιπόν και διαδρομή, χθες περπάτησα αρκετά δίπλα στην θάλασσα, διαδρομή απλή μα γεμάτη. Συνδίκα εως Αριστοτέλους, το απόγευμα σε έξαρξη, ο ήλιος που έφευγε και τα χρώματα που έρχονταν να μείνουν για λίγο, αυτός είναι ο σκοπός τους να υπάρξουν σε μικρή δόση σαν το αλάτι στο φαγητό.

Διαδρομή με παρέα μετά από καιρό, περπατώντας, συζητώντας, κοιτώντας, γελώντας, σχολιάζοντας, αναπνέωντας, άρα ζώντας. Η ζωή μας σε διαδρομές…. η ζωή μας σε διαδρομή, με όμορφα και άσχημα. Αυτά και αν έχουν ''ζουμί'', τα άσχημα, τα δύσκολα. Δεν θα πω για αυτά τώρα, όχι.

Η διαδρομή χθες περπατώντας με παρέα μετά από καιρό και ύστερα η συνάντηση, η υπόλοιπη παρέα στο μαγαζί, στο καφέ, μπροστά στις βιτρίνες, στους δρόμους, το γέλιο, το κρασί, η γνωριμία, όλα μαζί, η επαφή, οι αφηγήσεις και τέλος άλλη μια διαδρομή.

Νύχτα πια, αργά, δίπλα στην ήρεμη θάλασσα, προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δυο διαδρομές σε μια διαδρομή ενιαία, όπως οι άπειρες διαδρομές αυτού του μαρκαδόρου πάνω στο λευκό χαρτί (πριν την αντιγραφή στον υπολογιστή), οι άπειρες διαδρομές σε μια ενιαία – κοινή διαδρομή, σαν την δικιά σας μέχρι να φτάσετε εδώ να διαβάζετε τώρα το κομμάτι που τελειώνει σήμερα εδώ, τώρα.
Και αύριο μέρα είναι. 
2720110604111
β.ψ.

Σχόλια