Άσχετο ή αντιγραφή ή για να μη ξεχνιόμαστε

Κον Μπεντίτ: Εκβίασαν τον Παπανδρέου για τα εξοπλιστικά, Σαρκοζί και Μέρκελ.

Νέο κατηγορώ κατά Σαρκοζί και Μέρκελ εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, υποστηρίζοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος συνέδεσε το θέμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα με την τήρηση των συμβολαίων για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού.
«Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο οι Μέρκελ και Σαρκοζί συμπεριφέρονται στον Ελληνα πρωθυπουργό», τόνισε ο Κον Μπεντίτ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Παρίσι. «Πρόσφατα, ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, πέρασε από το Παρίσι... Ο κ. Φιγιόν (σ.σ. ο Γάλλος πρωθυπουργός) και ο κ. Σαρκοζί είπαν στον Παπανδρέου: "Θα αποδεσμεύσουμε ποσά για να σας βοηθήσουμε, όμως πρέπει να συνεχίσετε να πληρώνετε συμβόλαια για εξοπλισμούς που έχουμε συνάψει μαζί σας, τα οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή"».
«Αυτούς τους τρεις μήνες, υποχρεώσαμε την Ελλάδα να επικυρώσει συμβόλαια για εξοπλισμούς ύψους πολλών δισεκατομμυρίων», συνέχισε। «Υπάρχουν γαλλικές φρεγάτες που πρέπει να αγοράσουν οι Ελληνες, 2,5 δισ., υπάρχουν ελικόπτερα, υπάρχουν αεροπλάνα, υπάρχουν γερμανικά υποβρύχια».
Ελευθεροτυπία
Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Σχόλια