Για να δούμε


Αντιγραφή από το www.tennis24.gr. Για να δούμε τι θα κάνει ο γίγαντας. Πρόσφατα απέκτησε και δίδυμα, θετικό παράδειγμα μπορούμε να δώσουμε και χωρίς να είναι σε θέση να μας δει ο άλλος. Μαγικά το μύνημα πάντα καταφέρνει και περνά.


Έκκληση στον Ρότζερ Φέντερερ ώστε να μην αγωνιστεί στο Davidoff Swiss Indoor Basel (2-7 Νοεμβρίου), κάνουν διεθνείς φορείς Υγείας με το σκεπτικό ότι στο τουρνουά της Ελβετίας, βασικός χορηγός είναι η γνωστή καπνοβιομηχανική εταιρία Davidoff και δεν επιτρέπεται ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο να συνδέει το όνομά του με αυτό.

Πάνω από 500 ειδικοί υγείας, συμβουλεύουν τον Φέντερερ να μην δώσει το παρών στο τουρνουά της πατρίδας του το οποίο κατακτά ανελλειπώς τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο κύριος χορηγός της σημαντικότερης διοργάνωσης τένις στην Ελβετία, εδώ και πολλά χρόνια, είναι η Davidoff και αρκετοί Ευρωπαϊκοί οργανισμοί αντιτίθενται στην ιδέα μια εταιρία κατασκευής τσιγάρων να σπονσοράρει ένα τόσο μεγάλο αθλητικό event.

Ο Φέντερερ δέχθηκε μια επιστολή, σύμφωνα με την οποία, αρκετοί οργανισμοί ζητούν απ'τον Βασιλιά των courts να "σαμποτάρει" τη διοργάνωση στη γεννέτειρά του, χωρίς ωστόσο ο Ελβετός να έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα αυτό.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το Eurosport αρνήθηκε να μεταδόσει αγώνες από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς δέχθηκε έντονες πιέσεις από Γάλλους αντικαπνιστές.

Τα τσιγάρα Davidoff κατασκευάζονται στην Μ.Βρετανία από την "μαμά" εταιρία Imperial Tobacco και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρία τσιγάρων στον κόσμο.

To Basel Open επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 65.000 θεατές ενώ η τηλεοπτική κάλυψη φτάνει σε 70 χώρες. Όλα τα βλέμματα θα στραφούν στη Βασιλεία την ερχόμενη Δευτέρα καθώς ο Ρότζερ Φέντερερ αναμένεται να κάνει την επιστροφή του στα courts μετά τον χαμένο τελικό του US Open τον προηγούμενο μήνα.

Σχόλια