Χαλασμένος καθρέπτης

Χαμένος μέρες πολλές. Δεν είναι γιατί είμαι δεξιό κομματόσκυλο και λούφαξα στην ηττημένη μου γωνιά. Δεν είμαι ούτε Πασοκικό κομματόσκυλο που δεν με χωρά η χώρα τώρα που έγινα κυβέρνηση.
Δεν παίζω το παιχνίδι με τους όρους των δύο, ούτε καν με τους όρους των υπολοίπων 2-3. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται οροί, επειγόντως Έτσι είδαν οι πιο λίγοι από τους πολλούς τον γιο και εγγονό και τον έβγαλαν πρωθυπουργό.
Σαν ορο τον είδαν. Βάλτε εσείς όπου θέλετε τον τόνο, όπου και αν μπει τα πράγματα είναι δύσκολα. Συνεχίζω το παιχνίδι με τους τόνους και τα γράμματα. Κακά τα ψέμματα όλοι (άντε οι περισσότεροι) ανεβαίνουν καθημερινά το δικό τους βουνό, το δικός τους όρος.
Όρος, ορός, όρος, μικρές αλλαγές μπρος και πίσω, τρικ και τεχνάσματα, παιχνίδια με τα σύμβολα, οι αλλαγές όμως σημαίνουν πολλά. Μικρές αλλαγές στη εξουσία από Ν.Δ. σε ΠΑΣΟΚ. Φαίνονται μεγάλες οι αλλαγές, στην ουσία είναι μικρές, αυτό θα γίνει κατανοητό πιο μετά καθώς θα περνά ο καιρός, εδώ οι αλλαγές δεν σημαίνουν τίποτα.
Ο κόσμος, η κοινωνία, ο κυρίαρχος λαός που έχει δύναμη και εκλέγει την τύφλα του. Χθες βράδυ είδα ότι καλύτερο έχω δει ποτέ στην ελληνική τηλεόραση, πιο Λαζόπουλος και Αρβύλα. Στον Alpha, ΄΄Για λογαριασμό σας΄΄. Ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα υπερχρεωμένων ανεγκέφαλων ψευτογκλάμουρ νεοελλήνων που έχουν άποψη όχι όμως και γνώση απλών λογικών πραγμάτων. Όσοι δεν είδατε χάσατε.
Πρόκειται για ενδεικτικό παράδειγμα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ζω αυτό που ξέρω ότι δεν υπάρχει αλλά θέλω να υπάρχει για αυτό και το ζω. Αγγίζει τη σφαίρα του παρανοϊκού έτσι; Είμαι ένα βήμα πριν τη φυλακή, βγάζω 1000 τρώω 3000 αλλά δεν αλλάζω τίποτα. Θυμήθηκα όταν δούλευα πιτσαδόρος, δεν είχαν ρεύμα στο σπίτι και πλήρωναν με κάρτες στη αλυσίδα εστιατορίων, μας έλεγε να βάλουμε (1000 δρχ. τότε) για το πουρμπουάρ μας.
Τώρα θα μου πείτε ποιος ορός, ποιος όρος και ποιος όρος είναι ικανός να αλλάξει τα πράγματα, αυτοί που δεν ξέρουν να κάνουν κουμάντο βγάζουν τις κυβερνήσεις που έχουμε. Το έλλειμμα στα υλικά που μετριούνται κρύβει από πίσω του έλλειμμα σ' αυτά που δεν μετριούνται, που δεν φαίνονται. Όμως νοιώθονται.
Τώρα θα μου πεις έμειναν εκτός βουλής ο Παπαληγούρας, ο Ζαγορίτης, η Παπακώστα, ο Αλογοσκούφης, η Πετραλιά ναι αλλά ίσως γίνουν επιτέλους κάποια στιγμή υπουργοί ο Ανδρουλάκης και η Δαμανάκη. Το πρόβλημα είναι της κοινωνίας και ξεκινά από την ίδια.

Σχόλια