Δεν θα ξεράσω


Λήξη σφύριξε το καλοκαίρι, λήξη νωπή σαν την εντολή της ''ζήτας'' του Πρωθυπουργού. Διάφορα και διαφορετικά έγιναν που δεν θέλω μα κυρίως δεν μπορώ να ξεχάσω.

Λοιπόν...

Δεν θα ξεχάσω τη Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια στα 800 μέτρα Caster Semenya και την ντροπή που σίγουρα ένοιωσε όταν αμφισβητήθηκε το φύλο της. Μένω σ' αυτό που ένοιωσε αυτός ο άνθρωπος.

Δεν θα ξεχάσω τα σαΐνια της κρατικής τηλεόρασης. Θέλοντας να περιγράψουν το μέγεθος της επιτυχίας του Usain Bolt, είπαν ότι ξεπέρασε τον Michael Jackson ενώ ήθελαν να πουν Michael Johnson. Ποιος ξεπέρασε ποιον σε ασυναρτησία δεν μας είπαν μόνο.

Δεν θα ξεχάσω το σήριαλ του θανάτου του Michael Jackson μα κυρίως το γελοίο των αναβολών της κηδείας με το πανάκριβο φέρετρο. Σαν να μην ξέρουν ότι τα σκουλήκια βγαίνουν από μέσα δεν πρόκειται να μπουν μέσα. Σαν θέλουν να τον προστατέψουν με χρυσό κλουβί δυο μέτρα κάτω απ’ τη γη, ή μήπως φοβούνται μη σηκωθεί όπως στο Thriller.

Δεν θα ξεχάσω να με χλευάσω που εντυπωσιάστηκα με τον Usain Bolt αν σε μερικά χρόνια αποδειχθεί ότι ήταν ντοπαρισμένος Σαν να μην το ήξερα, σαν να μην το φανταζόμουν, σαν να θέλω και εγώ να πιστέψω στο θαύμα.

Δεν θα ξεχάσω να ξεχάσω την έκδοση του Χριστοφοράκου στη Ελλάδα. Όπου υπάρχει καπνός δεν φαίνεται τίποτα.

Δεν θα ξεχάσω τα αμοντάριστα πλάνα από τις φωτιές στην Αττική. Όλοι θα ξεχάσουν όμως τους αμοντάριστους πολυεπίπεδους μηχανισμούς των μονταρισμένων στην εντέλεια οικοπέδων.

Δεν θα ξεχάσω τις λίγες μαύρες μπλούζες στο Σύνταγμα με αφορμή τις φωτιές. Λίγες μαύρες μπλούζες, πολλά μαύρα σινιέ κοστούμια.

Δεν θα ξεχάσω τους δύσμοιρους πρωταγωνιστές του Extreme Make Over : Home Edition που μας φλόμωσε όλο το καλοκαίρι ο ΑΝΤ1. Πως συντηρούνται αυτά τα σπίτια θα μας πει κανείς;

Δεν θα ξεχάσω να κρατήσω 1.100 euro στην άκρη για να πάω και ‘γω με καμιά γνωστή πανελίστρια. Τι ‘ναι εξάλλου στις μέρες μας 1.100 euro.

Δεν θα ξεχάσω τον κυρ Βασίλη της διαφήμισης του Υπουργείου Ανάπτυξης που τον διάλεξε ο ίδιος ο Υπουργός Κ. Μαρκόπουλος. Δεν ξεχνιέται το ''μεγαλόμικρο'' (ούτε καν μικρομέγαλο) υποτακτικό, κακόμοιρο, μίζερο και κατά βάση γλοιώδες στίγμα της καμπάνιας, αποτυπωμένο σε ένα πρόσωπο.

Δεν θα ξεχάσω τις εκλογές. Όχι γιατί δεν μ’ αφήνουν ''αυτοί'', γιατί ζω τα πάντα κάθε στιγμή.

Σχόλια