Να τα πάρει μακριά



Δευτέρα 15 Ιουνίου. Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου.




Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009 εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος. Από τις 9πμ μέχρι τις 8μμ, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ με εθελοντές και φίλους θα περιμένει να ενημερώσει τους πολίτες με έντυπο υλικό για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας και να ζητήσει την υποστήριξη τους για την επίτευξη των εθνικών στόχων για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.




Τα παιδιά θα κατασκευάσουν με χαρτοκοπτική ανεμογεννήτριες ενώ τις εκδηλώσεις έχουν δηλώσει ότι θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Δ. Σιούφας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Κ. Μουσουρούλης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Κ. Μητσοτάκης, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Άννυ Ποδηματά και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων κ. Δημόπουλος.




Το σχόλιο


Αυτή τη μέρα του Ανέμου, του Αιόλου, να γίνει κατά περίπτωση του διαβόλου. Να φυσήξει δυνατά και να αλλάξει τις τάσεις, τις πράξεις, τις φάσεις, τις πολιτικές, τις σκουριές, να πάρει μακριά ότι βρομίζει. Μακριά έξω απ' τη βουλή, μακριά από τη Πλατεία Συντάγματος. Μακριά απ' τη ζωή μας. Όπως όταν ανοίγουμε το παράθυρο και αερίζεται το σπίτι, έτσι πρέπει να γίνει. Ο τόπος της συγκεκριμένης εκδήλωσης έχει τον συμβολισμό του και ας μη το κατάλαβαν οι διοργανωτές, πόσο μάλλον οι συμμετέχοντες.




Τι γράφω ε;


Αυτά που αναπνέω, μπροστά από ένα ανοιχτό παράθυρο με καθάριο αεράκι ή Αιολάκι αν προτιμάτε.




Σχόλια