Ενοχλήσεις

Η ιστορία
Το Φεστιβάλ «Ευχαριστούμε που ενοχλείτε» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στους δρόμους της Γαλλίας τον Απρίλιο του 2006, όταν η τότε κυβέρνηση θέλησε να περάσει έναν άδικο νόμο για τις εργασιακές σχέσεις των νέων. Μετά από πολλές ημέρες στους δρόμους οι αγώνες δικαιώθηκαν, ο νόμος αποσύρθηκε και οι νέοι της Γαλλίας πανηγύρισαν μια ακόμη νίκη που ήρθε μέσα από μαζική συμμετοχή και εξέγερση.
Το 2006 εμπνευσμένοι από τους αγώνες και τη νίκη τον Γάλλων οργανώθηκε το πρώτο «Ευχαριστούμε Που Ενοχλείτε» στην πλατεία Ναβαρίνου. Ακολούθησε το δεύτερο και στην ίδια πλατεία το 2007, με αποκορύφωμα το 2ήμερο φεστιβάλ που στήθηκε στο Πάρκο του Ξαρχάκου το Μάιου του 2008, με συμμετοχή 140 καλλιτεχνών και πάνω από 3500 επισκέπτες.
Το φεστιβάλ επανέρχεται δυνατότερο από ποτέ στην Θεσσαλονίκη στις 13 & 14 Ιουνίου στο πάρκο του Ξαρχάκου (απέναντι από τον λευκό Πύργο). Μουσικά συγκροτήματα, δια-δράσεις με μαριονέτες, video προβολές, performances, εκθέσεις φωτογραφίας, χορός, θέατρο δρόμου, τσίρκο, graffiti, επιδείξεις skate & bmx, capoeira, κέφι, φαντασία, δημιουργία, επικοινωνία…
Η πρόταση
Όπως λέει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Παιδιά Εν Δράσει οι Δρόμοι, οι Πλατείες, τα Πεζοδρόμια, τα Στρατόπεδα, τα Πάρκα, τα Εγκαταλελειμμένα Κτίρια ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. Και όχι μόνο συμπληρώνω εγώ άσχετα αν δεν το καταλαβαίνουμε τις πιο πολλές φορές. Καλό διήμερο απέναντι απ' τη θάλασσα δίπλα στο συντριβάνι.

Σχόλια