Άτιτλο

Στη Γάζα τους καθαρίζουν κανονικά και με τον νόμο τους. Οι Αμερικάνοι (τους) τους υποστηρίζουν, πάντα τους υποστήριζαν, έχουν ξεκάθαρη θέση χρόνια τώρα. Οι Ευρωπαίοι καταδικάζουν. Η καταδίκη της κοροϊδίας, η καταδίκη των συμφερόντων, η καταδίκη των πολιτισμένων. Οι Έλληνες, εμείς, καταδικάζουμε. Θα’ χει συναυλίες, θα’ χει πορείες, θα’ χει (και είχε) επεισόδια έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, θα’ χει και επιστολή από Μίκυ Θεοδωράκη, αν δεν είχε πεθάνει θα’ χε και επιστολή από Χάρολντ Πίντερ. Ωραίες επιστολές, γεμάτες συναίσθημα, ‘’πιασάρικες’’ των ημερών επιστολές.
Μα εγώ δεν θα αντέχω να βλέπω τα παιδάκια μεσ’ το αίμα να πονάν και να πεθαίνουν. Βλέπετε πάλι τον εαυτό μας βάζουμε πρώτα. Το δικό μου επίπεδο αντοχών έβαλα πρώτο, όχι τη φρίκη των μικρών. Ενώ η φρίκη θα συνεχίζεται. 
Εμείς είδαμε το ντέρμπυ σήμερα και θα πάμε στη δουλειά αύριο, ή θα συνεχίσουμε την άδεια και θα βλέπουμε σαν ζόμπυ στα δελτία ειδήσεων τα χτυπημένα και νεκρά παιδάκια. Σαν φούσκες οι επιστολές που έλεγα πριν, σαν φούσκες για τους πιο πολλούς από εμάς που λεν πόσο ωραίες είναι και δεν τις διαβάζουν. 
Mα τα παιδάκια θα σκοτώνονται, και όλοι θα καταδικάζουν το Ισραήλ και οι πολλοί θα εκλέγουν τις κυβερνήσεις που καταδικάζουν με το πολιτικό τους τρόπο τα παιδάκια και όχι μόνο. 
Και μετά λέμε καλή χρονιά. Σκατά θα’ ναι με τέτοιο ξεκίνημα.

Σχόλια