Με αφορμή την XXXταστική

Ένα σωρό ‘’ονόματα’’, δίχως ονόματα ταυτόχρονα περιέχουν τα διάφορα διαφορετικά blog. Ανώνυμα με ψευδώνυμα, ή επώνυμα με ψευδώνυμα, ή απλά ψευδώνυμα, ή απλά επώνυμα. Σιγά μην βγάλετε άκρη από τα μέχρι τώρα της ανάγνωσης. Σου γράφει ο άλλος vagpsycho, ή σου γράφει badpsycho, ή σου γράφει ότι δίνοντας το όνομα που τον αντιπροσωπεύει και αρκετές φορές μόνο ίδιος γνωρίζει τον λόγω ύπαρξης του ονόματος. Θέμα προσωπικό είναι αν θα δώσει περισσότερα στοιχεία ταυτότητας και αν ναι αυτά ίσως να ‘ναι αληθινά. Η ανωνυμία έχει το κέρδος της ασφάλειας και τις ελευθερίας έκφρασης. Βέβαια στις μέρες μας τα πάντα βρίσκονται αλλά τα πάντα, αργά ή γρήγορα. Ανώνυμα ή επώνυμα αποκτούν όνομα.


Πολύ σωστά γράφει στο πλήρη προφίλ του ο Δημολόγος (www.dimolog.blogspot.com) ότι ψευδωνυμία δε σημαίνει και ανωνυμία. Σωστά, κατανοητά και ρεαλιστικά γιατί αν θέλει ο άλλος να σε βρει θα σε βρει (επαναλαμβάνομαι), πόσο μάλλον αν ο ‘’ψάχτης’’ είναι ολόκληρος μηχανισμός. Ο όποιος μηχανισμός, και οι μηχανισμοί έχουν τη δύναμη της απόφασης, τώρα επιλέγουμε να αφήσουμε, τώρα το(ν) (συμ)μαζεύουμε.

Αυτό δεν είναι κοροϊδία; Μέγιστη θα πείτε κάποιοι, όμως έχει τον λόγω ύπαρξής της. Έγραψαν χθες οι εφημερίδες ότι ο (κατά κάποιον τρόπο blogger) Άνθιμος, (άσε που μπορεί να ‘ναι και να μην το ξέρω) δήλωσε με δυσφορία για τη στάση στην εξεταστική του άλλου blogger (κατά κάποιο τρόπο πάντα) Εφραίμ : ‘’Θα έπρεπε να απαντήσει σε ερωτήσεις ο Εφραίμ και να διαφωτίσει τον λαό, διότι όπως έγιναν τα πράγματα ο κόσμος πιστεύει ότι είναι αλήθεια όσα λέγονται από εδώ και από εκεί.’’ Ένα θέμα είναι να εξετάσουμε από που μέχρι που ορίζεται το από εδώ και από εκεί. Όχι όμως δεν θα το κάνουμε τώρα. Το θέμα είναι η κοροϊδία, που υπάρχει και βασιλεύει.

Κατά κάποιο τρόπο blogger λοιπόν με βάση τα ‘’ψευδώνυμα. Εφραίμ ή Κουτσού Βασίλειος και Αρσένιος ή Φίλος Αντώνιος. Σαν να λέμε www.koutsofilos me osa presbebi i thriskia.otinanespot.ggrrrrr Δεν τα’ χω γράψει εγώ αυτά, άλλος μπήκε στο blog και θέλει το κακό μου. Ο άλλος μου εαυτός, που έχει πει τραγουδιστά ο Σωκράτης από την Χαλκιδική. Αχ!!! Έκλεισα(ε) με κάτι μαλαματένιο.

Σχόλια