Ντελαπάρισμα

Ξημέρωμα περασμένης Τρίτης, συζήτηση στο Mega για την παιδεία με αφορμή την 17η Νοέμβρη και το Πολυτεχνείο. Καλεσμένοι άπειροι, κυριολεκτικά άπειροι. Υψηλόβαθμοι καθηγητές πανεπιστημίων, δημοσιογράφοι, πολιτικοί παροπλισμένοι και μη, φοιτητές, συγγραφείς.

Σχεδόν όλοι οι ''εμπλεκόμενοι'' ήταν εκεί και αφού ήταν όλοι μιλούσαν και όλοι μαζί. Φασαρία, χάβρα, χαμός, ζήτημα είναι αν κάποιος προλάβαινε να μιλήσει χωρίς διακοπή 30’. Κάποια στιγμή είπα στον εαυτό μου είσαι βλάκας αφού δεν καταλαβαίνεις τι λένε. Αλλά δεν είμαι το ξέρω.

Φασαρία, χάβρα, χαμός. Δανίκας με τις μολότοφ στο στόμα. Άνοιγε όλα τα θέματα με πολύ συναίσθημα, αυτό σε κάνει να χάνεις πολλές φορές το δίκιο σου. Είναι καλή η θέση των ελληνικών πανεπιστημίων στη παγκόσμια κατάταξη. Αναλόγως πως το βλέπεις ή πως βλέπεις τη θέση που κατέχεις και το ρόλο που σου δίνεται.

Φασαρία, χάβρα, χαμός σε μια συζήτηση για την παιδεία μας, σε μια συζήτηση χωρίς παιδεία. Έφυγα για ύπνο όταν χαλάρωσα λίγο όχι μόνο για αυτά που είπε αλλά και με τον ψύχραιμο τρόπο που τα ‘πε ο συγγραφέας Π. Τατσόπουλος. Έφυγα για ύπνο και σκεφτόμουν το συνολικό πλαίσιο της ‘’συζήτησης’’.

Μια συζήτηση για τη παιδεία στην ανατροπή του Γ. Πρετεντέρη που είχε πετάξει ένα μπουκάλι στο γήπεδο. Φοβερό πλαίσιο συζήτησης για την παιδεία, και μην πείτε έγινε δικαστήριο και δεν υπήρξε κάτι μεμπτό. Γιατί με το πέταμα μπουκαλιών από επώνυμους η μόνη απόφαση που υπάρχει είναι η καταδίκη της κοινωνικής παιδείας. Για αυτό σας λέω ντελαπάρισμα.
β.ψ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να μην βλέπεις πολύ Πρετεντέρη, κάνει κακό στην υγεία (κυρίως την ψυχική!).

Λυπάμαι που το λέω (γιατί τελευταία δεν την έχω και σε μεγάλη υπόληψη) αλλά η κρατική τηλεόραση είναι ίσως η μονάδικη που διεξάγει πολιτισμένες συζητήσεις (χωρίς να ξεχνάμε τον συνεχώς ανεβασμένο ΣΚΑΙ).