Ανεπιθύμητες ενέργειες


--> -->
Διάρροια, έμετοι, κοιλιακοί πόνοι, ναυτία, δυσπεψία, δερματικά εξανθήματα, πονοκέφαλος ή αλλοίωση της γεύσης. Πιο σπάνια έχουν αναφερθεί γλωσσίτιδα, στοματίτιδα, στοματική μονιλίαση, αποχρωματισμός των δοντιών (αναστρέψιμος μετά από οδοντιατρικό καθαρισμό),αποχρωματισμός της γλώσσας, διαφοροποίηση της όσφρησης συνήθως σε συνδυασμό με αλλοίωση της γεύσης, ηπατική δυσλειτουργία, ηπατίτιδα με ή χωρίς ίκτερο, αναφυλαξία ή σύνδρομο Stevens Johnson / τοξική επιδερμική νεκρόλυση, καθώς και ζάλη, ίλιγγος, αγχωτική κατάσταση, αϋπνία, εφιάλτες, εμβοές, σύγχυση, αποπροσανατολισμός, παραισθήσεις, ψύχωση, αποπροσωποποίηση, έκπτωση μέχρι και απώλεια της ακοής, μικρό διάστημα QT, κοιλιακή ταχυκαρδία και torsades de pointes.

Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες και εγώ τι είχα; Ένα κρύωμα, με πονόλαιμο και βήχα, και όλες οι προηγούμενες ανεπιθύμητες μπορεί να έρθουν για να φύγουν οι ολόδικες μου ανεπιθύμητες ενέργειες. Τι πράγμα είναι αυτό ρε γαμώτο; Και εφιάλτες; Και ψύχωση; Και ηπατική δυσλειτουργία; Και παραισθήσεις; Δυο – τρία πας να φτιάξεις και μπορεί να σου βγουν χίλια δυο.

Έχω την εντύπωση ότι αυτό πολλές φορές μοιάζει με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις μας. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι και το προσπαθούμε, δεν ξέρουμε ή δεν θέλουμε να ξέρουμε το αντίθετο που μπορεί να έρθει από το επιδιωκόμενο. Σαν τα συμφέροντα οι ανεπιθύμητες ενέργειες, σαν τις κυβερνήσεις που αλλάζουν. Έχεις ανεπιθύμητες ενέργειες από το κόμμα και βγάζεις το άλλο κόμμα και μαζί βγά(ζεις;) καινούργιες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Συμφέροντα, επιδιώξεις και πίστη. Πιστεύεις και πορεύεσαι, πιστεύεις και φιλάς το χέρι του παπά. Θεωρείς ότι το ανεπιθύμητο θα φύγει με την πίστη μέσω των αντιπροσώπων και φιλάς το χέρι τους, το ‘’ίδιο χέρι’’ θα υπογράψει, θα αρπάξει, και θα συναντηθεί με τον (Κύριο) υπουργό και τότε θα δεις τις ανεπιθύμητες ενέργειες, ή μήπως όχι;

Βέβαια στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ανεπιθύμητες ενέργειες απλών φαρμάκων, πρόκειται για ανεπιθύμητες ενέργειες ληγμένων απλών φαρμάκων. Ενέργειες που γίνονται παρενέργειες, ληγμένων τοξικών ανθρώπινων ‘’αφαρμάκωτων’’ μυαλών, φαρμακωμένων από την φύση τους.

Τι γίνεται σήμερα; Τι σκέψεις είναι αυτές; Μήπως δεν είναι ολοδικές μου αλλά μιλάν οι ανεπιθύμητες ενέργειες μιας απλής αντιβίωσης, που σκοπό είχε απλά την καταπολέμηση του πονόλαιμου και του βήχα. Αν ναι τι θα ακολουθήσει; Ίκτερος, εφιάλτες, αποπροσωποποίηση, δερματικά εξανθήματα μήπως; Όχι Θεέ μου, πάω να κουκουλωθώ σε κλειδωμένο δωμάτιο και να ‘χουν οι άλλοι το κλειδί.

Σχόλια