Κάρτες


Συναντήθηκαν μετά από πολλά χρόνια στο δρόμο δυο πολύ καλή φίλοι που είχαν να βρεθούν από το στρατό. Ο Φρίξος και ο Άκης. Σπουδαίοι στο χώρο τους, κτηματομεσίτης ο Φρίξος, ιδιοκτήτης μεγάλης μεταφορικής εταιρείας ο Άκης.
-Έλα, εδώ πιο κάτω μένω πάμε να πιούμε ένα ουζάκι. Είπε ο Άκης στο Φρίξο και οι δυο φίλοι ξεκίνησαν.

Μόλις μπήκαν στο σπίτι συνάντησαν τη γυναίκα του Άκη.
-ΑΑΑΑΑ!!!!!!!! Καλώς τον ρεζίλι, ποιος είναι αυτός ο γελοίος που κουβαλάς μαζί σου, και πριν προλάβει να τελειώσει την φράση της χάθηκε μέσα σε κάποιο δωμάτιο. Εκείνη την ώρα μπαίνει στο σπίτι ο έφηβος γιος του Άκη.
-Γεια σου γέρο, τι έγινε έφερες παρέα από το ΚΑΠΗ να πείτε για την πίεση σας; Είπε κοιτώντας χλευαστικά τον Άκη και συνέχισε φεύγοντας, να την κάνετε γρήγορα από το σαλόνι γιατί θέλω να δω τηλεόραση.
Ο Άκης είχε χλομιάσει, ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί, αλλά ο εφιάλτης που ζούσε δεν είχε τελειώσει ακόμα. Στον χώρο εμφανίστηκε η φιγούρα της πεθεράς του.
-Γεια σου ρεζίλι της υφηλίου που πήρες την κορούλα μου πριγκίπισσα και την έκανες δουλάρα. Ελπίζω να μην ξέχασες να φέρεις τα φάρμακα που ζήτησα. Ποιος είναι αυτός ο…… μωρέ πως είναι έτσι; Είπε για τον Φρίξο μπαίνοντας σε ένα δωμάτιο ενώ ακούγονταν το τρανταχτό της γέλιο.

Ο Φρίξος κυριολεκτικά είχε φρίξει.
-Σήκω πάμε να πιούμε το ουζάκι που λέγαμε στο σπίτι μου. Πρότεινε στον έτοιμο να πάθει εγκεφαλικό φίλο του.

Μόλις έβαλε το κλειδί στην πόρτα ο Φρίξος εμφανίστηκε η γυναίκα του.
-Καλώς την κολόνα του σπιτιού μας, ααα!!! Με παρέα σήμερα, να σας ετοιμάσω ένα καφέ, ένα ούζο να βάλω ακόμα ένα παραπάνω πιάτο στο τραπέζι, σε 20’ το φαγητό θα’ ναι έτοιμο. Αφού ο Φρίξος έκανε τη γνωριμία και η γυναίκα του πήγε στην κουζίνα για το ούζο ο Άκης με το ζόρι μπόρεσε και άρθρωσε μια λέξη.
-Πως;
Τότε μπήκε στο χώρο η πεθερά του Φρίξου.
-Γεια σας, μου ‘πε η κόρη μου φίλος του άρχοντα μας από το στρατό, θα μείνετε για φαγητό μαζί μας. Πως πήγε η δουλειά αγόρι μου είπε στο Φρίξο πιάνοντας του τον ώμο. Ο Άκης είχε χλομιάσει, το τελειωτικό χτύπημα το δέχθηκε με την είσοδο στο χώρο του 19χρονου γιου του Φρίξου.
-Γεια σας, πατέρα αν δεν σε πειράζει μπορώ να πάρω το απόγευμα το αυτοκίνητο; Θέλουμε να πάμε με τους συμφοιτητές μου για μπάνιο. Ο Φρίξος του έγνεψε καταφατικά και ο γιος πήγε στο δωμάτιο του.
-Πως γίνεται αυτό; Ψέλλισε ο Άκης.

-Θα σου πω μια ιστορία. Του ‘πε ο Φρίξος και ξεκίνησε.
-Πριν τρία χρόνια πήρε ο γιος μου ένα σκύλο, εγώ δεν μπόρεσα να φέρω καμία αντίρρηση στην απόφαση. Μια μέρα γύρισα κουρασμένος από την δουλειά…
-Μα τι είναι αυτά που μου λες
τον διέκοψε ο Άκης.
-Άφησε με τα ολοκληρώσω
του είπε ο Φρίξος και συνέχισε, μόλις μπήκα στο σπίτι βλέπω τον σκύλο που δε σου κρύβω ότι μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθής να έχει ξεσκίσει τις βελούδινες παντόφλες μου. Αμέσως παίρνω μια κιτρίνη κάρτα και του την δείχνω σαν να ‘μουν ο μεγαλύτερος διαιτητής του κόσμου. Ένα άλλο πρωινό μόλις έκανα το μπάνιο μου πήγα στην κρεβατοκάμαρα να ντυθώ και τον βλέπω να κοιμάται πάνω στα καθαρά ρούχα μου…επιτέλους ύψωσε την φωνή του ο Άκης θα μου πεις πως υπάρχει αυτή η κατάσταση στο σπίτι σου;
-Μη με διακόπτεις και θα καταλάβεις
του είπε με περίσσια σιγουριά ο Φρίξος. Μόλις τον είδα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Παίρνω την κίτρινη κάρτα και του την δείχνω με την ίδια σιγουριά με την πρώτη φορά. Ένα απόγευμα μόλις γύρισα από το γραφείο δεν έβλεπα μπροστά μου από την κούραση, μόλις μπήκα σπίτι πατάω πάνω στις ακαθαρσίες του γλιστράω και πέφτω κάτω. Δεν είπα τίποτα, πήγα στην αποθήκη πήρα την καραμπίνα μου και τον σκότωσα. Όλοι αυτοί εδώ μέσα που με γλύφουν με δυο κίτρινες κάρτες είναι. Από την ημέρα εκείνη άρχισαν όλοι να μου μιλούν χωρίς αυτό το Άκη αλλά με πλήρες το όνομά μου Φρίξο, καλέ μου συνονόματε φίλε.

Δύο κίτρινες και η χώρα γιατί δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της σχετικά με το πρωτόκολλο του Κιότο και δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα. Στους δυο προηγούμενους ελέγχους Απρίλιο 2007 και Σεπτέμβριο 2008 τα κλιμάκια των εμπειρογνωμόνων που επισκέφθηκαν τη χώρα έβγαλαν τις κίτρινες. Εμείς με την στάση μας αναλάβαμε την κόκκινη.

Σχόλια