06 - 16 Σεπτέμβρη


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η μη κυβερνητική οργάνωση «Παιδιά Εν Δράσει» (http://www.kidsinaction.gr/) οργανώνει το νεανικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ «Δημιουργία».

Για 10 ολόκληρες ημέρες 120 νέοι ερασιτέχνες καλλιτέχνες από 20 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης θα συνυπάρξουν με μοναδικά τους εφόδια το πάθος για τις τέχνες και την αγάπη τους για δημιουργία.


Η φετινή καλλιτεχνική συνάντηση είναι αφιερωμένη στη δημοκρατία και την συμμετοχή των νέων στα κοινά. Πάνω σε αυτήν την θεματική οι 120 καλλιτέχνες, μέσα από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια (video art, μουσική, multimedia, θέατρο δρόμου, τσίρκο, εικαστικά, χορός, φωτογραφία) θα μιλήσουν για τη δημοκρατία και τη συμμετοχή, όπως αυτοί τη βιώνουν στις χώρες αλλά και όπως αυτή διαμορφώνεται πλέον σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το καλλιτεχνικό εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί σε κατασκηνωτικό χώρο κοντά στην Κάριανη Καβάλας από 6 έως 16 Σεπτεμβρίου και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι ελάχιστες οι φορές που συνυπάρχουν τόσοι πολλοί καλλιτέχνες στον ίδιο χώρο για 10 ολόκληρες ημέρες.

Παράλληλα με τα καλλιτεχνικά εργαστήρια στο χώρο θα πραγματοποιηθούν μουσικές συναυλίες, live performances, εκθέσεις φωτογραφίας και εικαστικών, εκδρομές και περίπατοι, πολυπολιτισμικές βραδιές .

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Νεολαίας και το πρόγραμμα Νεολαία σε Δράση.

Πληροφορίες www.creativity.gr και
Τηλέφωνο 6977352239 (Γιώργος Γεωργιάδης)

Αξίζει να βρεθούμε εκεί κρατώντας για το τέλος τα πρώτα λόγια του δελτίου τύπου.

‘’…οι τέχνες και η δημιουργία είναι ότι μας απόμεινε ως ανθρωπότητα για να θυμόμαστε ότι κάποτε ήμασταν άνθρωποι…’’Σχόλια