Μπρρρρόεδροι

Ποιος Μπιλ Κλίντον έχει αμεσότητα με την κάμερα και είναι ο πιο άνετος μπροστά της; Ποιος Τζωρτζ Μπους έχει στυλ ίδιο με κοτσανολόγο ηθοποιό ταινιών - παρωδιών στυλ ''Μια απίθανη απίθανη πτήση'' ή ''Τρελοί πιλότοι σε F16''; Όλα τα λεφτά είναι ο υποψήφιος Μπάρακ Ομπάμα. Έχει αλλάξει το προφίλ των δύο προηγούμενων ''πρωταγωνιστών'', το έχει αλλάξει και το έχει αναβαθμίσει κακά τα ψέματα. Γιατί αν ο Μπιλ είχε το λάγνο στυλ του μεστωμένου ερωτιάρη και ο Τζωρτζ το γελοίο του γκαφαδώρου, ο Μπάρακ λανσάρει το κοινωνικό του εξαγνιστεί.

Τον βλέπω να μιλά στα πλήθη και νομίζω ότι βλέπω τον Ντένζελ Ουάσιγκτον ή ακόμα πιο παλιά την καθηγήτρια χορού στον ''Πυρετό της δόξας'' που ενίσχυε τον Λερόυ ώστε όταν μεγαλώσει να ψηφίσει Ομπάμα μη σας πω να γίνει ο Ομπάμα στη θέση του Ομπάμα. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι αυτό που ενδιαφέρει τους Αμερικάνους είναι η εικόνα των Προέδρων τους να παραπέμπει στον πλούσιο κινηματογραφικό τους κόσμο. 

Αν δούμε και τους Αντιπροέδρους θα δούμε ότι τα πράγματα δεν είναι άσχετα μεταξύ τους. Ο Αντιπρόεδρος του λάγνου οικογενειάρχη Μπιλ Κλίντον, Αλ Γκορ είχε εξέλιξη σαν παρωδία. Αντιπρόεδρος πολιτικής που ξέσκιζε τα Βαλκάνια με έξυπνες χημικές βόμβες πήρε νόμπελ ειρήνης μερικά χρόνια μετά. Ο του Τζωρτζ Αντιπρόεδρος είναι το ίδιο κοτσανολόγος με τον Πρόεδρο του. Ο τωρινός υποψήφιος Αντιπρόεδρος του Μπάρακ, Τζο Μπάϊντεν έχει δείξει ακριβώς ίδια εικόνα με τον Πρόεδρο του. Στην ομιλία για την παρουσίαση του Μπάϊντεν ο Ομπάμα αν και είπαμε για το κοινωνικό και σοβαρό της εικόνας του δεν μπόρεσε και έκανε γκάφα, όταν κάλεσε τον Μπάϊντεν να ανεβεί στο βήμα τον προσκάλεσε λέγοντας ''ο επόμενος Πρόεδρος της Αμερικής''. Βέβαια αυτό μπορεί να το έκανε επίτηδες για να πιάσει πόντους από αυτούς που προτιμούν τη σχολή ''Τρελές σφαίρες''. Ο Μπάϊντεν συνέχισε με την ίδια σοβαρότητα κάνοντας και αυτός γκάφα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και είπε, ''ο επόμενος Πρόεδρος της Αμερικής Μπάρακ Αμέρικα''. Είναι αλήθεια ότι αυτοί οι δυο αλλά κυρίως ο Μπάρακ δείχνει μια σοβαρότητα….στα λόγια τουλάχιστον. Γιατί στα έργα φαίνεται η διαφ(θ)ορά. 

Όσον αφορά τον Μακέιν τι να πούμε θυμίζει γέρο κομπάρσο που βλέπουμε σε άπειρες ταινίες και ποτέ δεν θυμόμαστε το όνομά του, άρα είναι αδιάφορη η παρουσία του στο blog. Σκέφτομαι μόνο μη κάνει την έκπληξη και γίνει βίωμα κακό με τις επιλογές του. 

Με τους μέχρι τώρα κερδισμένους ασχοληθήκαμε σήμερα και στο τέλος τι μένει; Ένας ρόλος για ένα χαμένο, καλύτερα μια χαμένη που’ ναι και σίγουρη μέχρι τώρα. Δεν θυμίζει κάποιον συγκεκριμένο ηθοποιό, θα μπορούσε όμως να παίξει όλους τους ρόλους από τις ‘’Νοικοκυρές σε απόγνωση’’. Να κάθεται πίσω από τις κλειστές κουρτίνες με ένα μόνο λαμπατέρ αναμένο και να ‘’ξεκατινιάζεται’’ σχολιάζοντας τι θα έκανε. 
And the winner is Hilary Clinton.
β.ψ.

Σχόλια