ΟΚΤΩ ΟΓΔΟΟΥ ΤΟΥ ΟΚΤΩ ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΕΙΣ ΟΚΤΩ ΕΙΚΟΣΙΤΕΣΣΕΡΙΣ

Σήμερα στις 8 κι 8 κι 8 ξεκινά η 29η Ολυμπιάδα, είναι ο τυχερός αριθμός των Κινέζων το 8, συμβολισμός ε!!!! Οι ακριβότεροι Ολυμπιακοί αγώνες που έγιναν ποτέ, 40 δις δολάρια. Είναι πολλά τα λεφτά, είναι πάρα πολλά τα λεφτά.


Το Πεκίνο η πόλη των αντιθέσεων. Άνθρωποι που ζουν σε άθλιες συνθήκες και άνθρωποι που ζουν το απόλυτο όνειρο της Ολυμπιακής χλιδής. Κάθομαι γράφω και βλέπω μπλε ουρανό και σύννεφα, όλοι αυτοί που’ ναι εκεί βλέπουν κάτι άλλο όχι μπλε πάντως. Το νέφος πνίγει τα πάντα και οι διοργανωτές φοβούνται μη βρέξει και χαλάσει το ΄΄διοργανωμένο΄΄ σχέδιο που δεν μπορεί να τα βάλει με τη φύση όσο και αν προσπαθεί, αυτή ξέρει καλά να εκδικείται το αφύσικο των πραγμάτων. Το πιο κοντινό στη φύση αυτών των Ολυμπιακών είναι το όνομα του Ολυμπιακού σταδίου, η ΄΄Φωλιά του Πουλιού΄΄, στο κόσμο που θυμίζει στη καθημερινότητα τη ΄΄Φωλιά του Κούκου΄΄. Εντυπωσιακή όμως άγρια σιδερένια εικόνα.


Η πόλη και η χώρα των αντιθέσεων, της άμιλλας των αγώνων από τη μια και των ΄΄ανθρώπινων΄΄ δικαιωμάτων από την άλλη. Η πόλη και η χώρα των αντιθέσεων στον κόσμο των αντιθέσεων. Πόσοι άνθρωποι θα ζούσαν σαν άνθρωποι αν τα μισά από τα 40 δις δολάρια πήγαιναν στην Αφρική;

Ένα από τα προβλήματα είναι η γλώσσα, οι Κινέζοι δεν μιλούν αγγλικά και η συνεννόηση είναι δύσκολη, η επικοινωνία περιορίζεται. Άνθρωποι που συνυπάρχουν αλλά δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Το απόλυτο συμβολικό παράδειγμα του κόσμου των ημερών μας. Θυμήθηκα το ΄΄Έγκλημα στην Αρχαία Ολυμπία΄΄ του Θάνου Κονδύλη από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, βρείτε το, διαβάστε’ το και ζήστε το διαφορετικά όμοιο των ημερών.

Σχόλια