Ανανέωση

Μου΄ γράψε προχθές μια φίλη ''να το ανανεώνεις πιο συχνά το blog''. Πως ρε πούστη μου; Πως; Αναρωτιέμαι. Πέρα της έλλειψης του χρόνου, σκέφτομαι το απλό, το α(υτo)νόητο. Τον Γενάρη έγινε αίτηση στον ΟΤΕ για τηλέφωνο σε νέο σπίτι και θα χρειαστούν κάποιοι μήνες ακόμα. Γι΄ αυτό από τέλη Μάρτη που έκανα διακοπή τηλεφώνου, σταμάτησε και το καθημερινό Κλίμα στο go-out. Πως; Αναρωτιέμαι.

Περασμένα μεσάνυχτα και γράφω στο σπίτι για να μπορέσω να πάω σε internet café αν δεν προλάβω στη δουλειά να ανανεώσω, το πρωί, σήμερα. Χθες πια, κοιμήθηκα στις 01:00, με ένα ενδιάμεσο ξύπνημα λόγω του ΄΄Θεού΄΄ σηκώθηκα στις 06:00 και τώρα η μόνη ώρα για ΄΄ανανέωση΄΄ την στιγμή που κλείνουν τα βλέφαρα. Παράδοξο, αλλά αληθινό πέρα για πέρα.

Δεν υπάρχει καλύτερη ενημέρωση από την εφημερίδα, στα πεταχτά πια με σκέψεις βροχή, μπόρα, που γίνεται μπουρίνι όταν αυτά που διαβάζω τα βλέπω στις εικόνες των δελτίων ειδήσεων, χωρίς ήχο και ας είναι ανοιχτή η ένταση.

Οι δεξαμενές πετρελαίου και η (α)τιμή του βαρελιού, τα βλέμματα των πρωταγωνιστών των σκανδάλων. Που για αυτούς δεν είναι σκάνδαλα, άσχετα αν φαίνεται από το πετάρισμα των χειλιών πως δεν αντέχεται το βάρος παρά μόνο με φαρμακευτική υποστήριξη. Κι΄ έρχεται το μπέρδεμα. Το πετάρισμα είναι από τα φάρμακα ή από την ένταση και την αγωνία; Την ίδια στιγμή κάνει μπαμ η απάντηση, από την μικρότητα.

Διαφορετικά πρόσωπα στις δηλώσεις για το θέμα που έχει πια αίμα, όχι ψωμί και διαφορετικά σε άλλες στιγμές, στις προσωπικές εκπομπές, στις δηλώσεις εγκαινίων, στις παρουσιάσεις έργου.

Οι διαφορετικές πραγματικότητες σε πλήρη εξέλιξη, η σύγκρουση του διαφορετικού σε πλήρη δράση. Κι΄ όλα αυτά έχουν κοινό πεδίο δράσης, ένα κεφάλι, Του Κασίδη. Πως είναι ο πληθυντικός του Κασίδη; Και δεν πα να τρέχει σε μια, δυο και τρεις δουλειές για τους λογαριασμούς τους πάγιους -μα τους Άγιους- και τα φροντιστήρια των παιδιών και το διακοποδάνειο της μιας εβδομάδας και των πολλών αποπληρωμής. Και για αυτό είναι Κασίδης γιατί από τους μόνους τρόπους αντίδρασης που (νομί)ζει; (πως έχει) είναι το διακοποδάνειο. Χράτσα-χρούτσα μασάει το τυράκι και οι άλλοι παίζουν μπάλα και αυτός ματώνει και πληρώνει. Έτσι ανανεώνεται.

Και αν σκεφτείτε όλα συνδυασμός είναι. Έλλειψη χρόνου προσωπικού και έλλειψη internet. Έλλειψη αντίδρασης και λήψη δανείου για να ζήσει το όνειρο. Άσχετα αν τα πραγματικά όνειρα διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα. Ενώ τα άλλα πληρώνονται για μια ζωή, καμιά φορά και με την ίδια.
β.ψ.

Σχόλια