Ζυγαριά


Σκέφτομαι την εικόνα που θα μπορούσε να συνοδεύει το κείμενο του Αζίζ Νεσίν (http://www.prezatv.blogspot.com/ Κυριακή 09.12.2007 ). Μια ζυγαριά. Δεν είναι όμως ολοκληρωμένη μέσα μου η εικόνα. Από πού γέρνει η ζυγαριά; Σώπα ή μίλα;

Που τοποθετείται η σκέψη είναι δεδομένο από καιρό (μιλάω, όχι μόνο μίλα), το κόστος όμως στην πράξη είναι μεγάλο τελικά πολλές φορές. Δεν είμαι θαρρώ καλός και στη διπλωματία οπότε το κόστος ανεβαίνει.

Έχει ρίσκο μεγάλο αυτό και χωρίς σταματημό. Σκέφτομαι όμως ότι το κόστος ανεβαίνει όχι μόνο για τη μεριά της ζυγαριάς που λέει μίλα αλλά και για την άλλη μεριά. Άρα υπάρχει κέρδος – ικανοποίηση παρά το κόστος.

Δεν με νοιάζει το ψηλά και το πολλά αν είναι μέσα απ’ τα εύκολα σκατά. Όπως αναφέρεται από τον Νεσίν. Εξάλλου όλοι κάποια στιγμή και είναι σίγουρο αυτό θα ανέβουμε ψηλά αρκεί και μόνο να το πιστέψουμε.

Και είναι πράγματα παλιά και ξεθωριασμένα αυτά σαν την ζυγαριά της φωτογραφίας, με αξία μεγάλη μέσα τους. Έκφραση σκέψης με σεβασμό ακόμα και με την ύπαρξη η μη γνώσης.

Σχόλια