''Ήμουν χτες βράδυ στην περίφημη συναυλία στην Κρήτη''

Από το lifo.gr του Άρη Δημοκίδη
Η σκηνοθέτης Κωνσταντίνα Πάλλη μας περιγράφει τι συνέβη, και μιλά για τον καλό της φίλο που συνελήφθη λόγω της ΑΕΠΙ

"Ήμουν χτες βράδυ σε μια υπέροχη συναυλία, που μόλις τελείωσε συνέβη αυτό", μου λέει η Κωνσταντίνα, εννοώντας αυτό που βάλαμε και στις ειδήσεις: "Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη συναυλιακού χώρου για ένα τραγούδι - Μετά από καταγγελία για δικαιώματα της ΑΕΠΙ"

Τη ρωτάω να μου πει σχετικά με τη συναυλία, αλλά και τον Γιάννη, του Θεάτρου των Αγρών, που συνελήφθη χτες βράδυ. 

"Αυτά που θα σου πω" τονίζει, "δηλώνω εξαρχής πως είναι μεροληπτικά". 

Την ακούμε: 

Ο Γιάννης κι η οικογένεια του είναι ότι πιο κοντινό έχω σε συγγενείς στην Κρήτη (μιας κι είμαστε "ξενομπάτες" όπως λένε στην Κρήτη τους ξένους)

Μας ενώνουν συντεκνιές και μια μακροχρόνια φιλία. 

Ο Γιάννης και η οικογένεια του, άνοιξαν μια ταβέρνα πριν 14 χρόνια που φωτίζεται με κεριά, όλα λειτουργούν χωρίς ρεύμα. Εκεί γνωριστήκαμε μέσα από όμορφες οινοποσίες με άφθονη μουσική. 

Μια μέρα, πάνε τώρα δεκατρία χρόνια, τον συνάντησα ιδρωμένο και κουρασμένο στο Ηράκλειο, όταν τον ρώτησα τι έχει μου είπε πως σπάει πέτρες γιατί φτιάχνει θέατρο. Νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα. Τελικά έφτιαξε ένα πανέμορφο αμφιθέατρο με πέτρα και ξύλο μες στα οικογενειακά αμπέλια. Το διακόσμησε παρέα με την ρωσίδα γυναίκα του, την Άννα που είναι εικαστικός και μητέρα τεσσάρων παιδιών. 

Σ' αυτό το θέατρο έχουμε δει υπέροχες παραστάσεις, εκπληκτικούς μουσικούς, κι έχουμε κάνει τρελά και κατανυκτικά άλλες φορές γλέντια. 

Είχα την τύχη να δω εκεί παραστάσεις μου να ανεβαίνουν, την τύχη να κάνω πρόβες δωρεάν όταν δεν είχα χρήματα για να νοικιάσω χώρο. Και δεν είμαι η μόνη... 

Πάντα προσπαθούσε να κρατήσει πολύ χαμηλό το αντίτιμο, φέτος αποφάσισαν να έχουν προαιρετικό αντίτιμο για όλες τις εκδηλώσεις. Μια κίνηση, που οι καλλιτέχνες την αγκάλιασαν με ενθουσιασμό, το ίδιο κι ο κόσμος. 

Κάποιοι όμως φαίνεται να διαφωνούν. Ήμασταν εκεί εχθές και είδαμε το γελοίο θέαμα: να συλλαμβάνεται ένας πατέρας μπροστά στα παιδιά του και στους φίλους του γιατί ένα κομμάτι απ' αυτά που έπαιξε ο Χάικ Γιατζιγιάν, ο Νίκος ο Σιδηροκαστρίτης, ο Χάρης ο Λαμπράκης και ο Μανόλης ο Κανακάκης "δεν είχε πληρωθεί στην ΑΕΠΙ". 

(Η χθεσινή βραδιά από μουσικό επίπεδο ήταν ό,τι καλύτερο έχω ακούσει τουλάχιστον φέτος.) 

Σου στέλνω το βίντεο που τραβήχτηκε χθες: 

Σχόλια