Βραβεύτηκε ο Γιώργος Λάνθιμος για το σχεδιασμό της νέας του ταινίας στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Από το www.kala-nea.gr
Το σχέδιο για τη νέα ταινία με τίτλο «Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου, βραβεύτηκε στο42ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφου του Ρότερνταμ. Το βραβείο ARTE, που απέσπασε το νέο «πρότζεκτ» του Έλληνα κινηματογραφιστή στο Ρότερνταμ, συνοδεύεται από ποσό ύψους 7.000 ευρώ.

Στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, που ολοκληρώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, 32 επιλεγμένοι σκηνοθέτες και παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα σχέδια τους σε περίπου 850 πιθανούς χρηματοδότες.

Το «Lobster» είναι παραγωγή της Εlement Pictures (Ιρλανδία/Ηνωμένο Βασίλειο/Ελλάδα) και η απονομή έγινε με το σκεπτικό ότι αποτελεί ένα πολύ συναρπαστικό και πρωτότυπο έργο, από έναν από τους πιο ταλαντούχους κινηματογραφιστές, που αναδεικνύονται την τελευταία δεκαετία.

Το βραβείο Eurimages Ανάπτυξης Συμπαραγωγής, ύψους 30.000 ευρώ, απονεμήθηκε στο Jätten (Ο Γίγαντας) του Γιοχάνες Νίχολμ, μια συμπαραγωγή Δανίας και Σουηδίας.

Tο βραβείο WorldView New Genres Fund Development, ύψους 5.000 ευρώ, που προστέθηκε φέτος στις κατηγορίες των βραβείων, δόθηκε στο «Zama» της Λουκρητίας Μαρτέλ, μια συμπαραγωγή Αργεντινής και Ισπανίας.

Σχόλια