Ζ αχ.....

''Αν θέλετε να κλωτσήσετε μέχρι θανάτου κάποιον αδύναμο, κλωτσήστε το μικρό φασίστα που κρύβεται μέσα σας''

Ανάρτησε στο facebook μια καλή φίλη την επομένη του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ......Ωραίο, τσιτάτο αλλά μέχρι εκεί, όλοι για τον πούτσο είμαστε, στα λόγια, στα τσιτάτα, στις φανφάρες πρώτοι και καλύτεροι σκέφτηκα. Στις πράξεις είμαστε κότες τρίλιρες που έλεγαν παλιά.....

Ο ευυπόληπτος πολίτης με το πόλο μπλουζάκι, πετά μέσα στο μαγαζί του αντικείμενο ίσως πέτρα πετυχαίνει τον στόχο του και κάνει πίσω κατευθείαν. Χτυπάω και φεύγω εγώ και το όμορφο ροζ καλοσιδερομένο μου πόλο μπλουζάκι.

Ο ευυπόληπτος πολίτης, ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, παλιά Σαμαρά, πιο πριν ΠΑΣΟΚ, πληρώνει τους φόρους του, κατηγορεί αυτούς που τα ''πήραν'' και δεν βγαίνει αυτός, ξέρεις πόσα έχουν δει τα μάτια του τόσα χρόνια στην πιάτσα, πρεζάκια, πουτάνες, κλέφτες, ανώμαλους, πούστηδες, όλα τα αποβράσματα της κοινωνίας, κάθε μέρα εκεί μαζί του, στην δουλειά του, κάθε μέρα.....μαζί του σαν κι αυτόν, ένα απόβρασμα της κοινωνίας ευυπόληπτο όμως. 

Αυτός πέταξε την πέτρα και μετά έκανε πίσω, ύστερα ξαναγύρισε να κλωτσήσει στο κεφάλι κι όπου αλλού κι ας λερωνόταν το παπούτσι του. Όλε... σαν άλλος ταυρομάχος που ξεσκίζει τον ταύρο, όλε... σκίσε τον πούστη, όλε... σκίσε το πρεζάκι, όλε... σκίσε την πουτάνα όταν δεν την πληρώνεις, όλε... σκίσε τον κουτσό αύριο κι αυτόν με τα κόκκινα μαλλιά μεθαύριο αν έτσι πρέπει, όλε... ξέσκισε τον ταύρο σαν άλλος ταυρομάχος που άλλοι ταυρομάχοι τον έφεραν στο σημείο που 'ταν την στιγμή του θανάτου.

Κότες τρίλιρες είμαστε οι πιο πολλοί και εγώ μαζί, ξέρετε πόσους ευυπόληπτους τρώω κάθε μέρα στην μάπα; Ούτε εγώ ξέρω, ούτε που καταλαβαίνω πόσες φορές και με πόσους έρχομαι σε επαφή. Αλλά από συνθήματα καλά πάμε.

Προχθές ένας γείτονας ευυπόληπτος πήγε να κόψει ένα πεσμένο από τον αέρα πεύκο, από τον περασμένο Ιούνιο είχε πέσει. Το 'ρίξαν πάνω στα σύρματα του ρεύματος, πήρε φωτιά την 'σβήσαν ευτυχώς γρήγορα. Οι γείτονες, εμείς πήραμε την πυροσβεστική όταν ήρθε κώλωσα να βγω αμέσως έξω να τους δείξω που ακριβώς ήταν ο μαλάκας που έκαψε τρεις ή τέσσερις μετασχηματιστές και δεν είχαμε ρεύμα για τρεις ώρες. Φοβήθηκα μην με κακοχαρακτηρίσει ο ευυπόληπτος γείτονας. Οι τύποι που έκοβαν το δέντρο μόλις 'σβήσαν την φωτιά έλεγαν ''πάμε να φύγουμε μην μας δέσουν'', η γυναίκα του ευυπόληπτου ''μας την είπε'' που καλέσαμε την πυροσβεστική.

Και εγώ και άλλοι αναρτούμε συνθήματα, όμορφα, πονετικά, που δίνουν τροφή για σκέψη, που προβληματίζουν, έχουν βάθος και κρύβουν το βάθος του φόβου μας, της αδυναμίας μας τελικά.

Προχθές ο Ζακ Κωστόπουλος, πριν πέντε χρόνια ο Φύσσας, πιο πριν ο 15χρόνος Αλέξης Γρηγορόπουλος, πόσα και πόσοι κάθε μέρα από πόσους ευυπόληπτους εαυτούς μας τελικά..... Και 'μεις αναρτούμε και βουλιάζουμε μαζί.

β.ψ. 

Σχόλια